Begrenser reiser mellom kommunene i Trøndelag ut januar

Det melder Trondheim kommune i en pressemelding på årets siste dag.

Kommunene ber om at befolkningen ikke krysser kommunegrensene for å dra på handel, sosiale eller kulturelle aktiviteter som ikke er strengt nødvendig. Her fra Væretunnelen mellom Trondheim og Stjørdal.  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

- Trondheimsregionen er en felles arbeids- og boligmarkedsregion. Derfor ønsker vi å samarbeide tett i bekjempelsen av pandemien, skriver kommunen i pressemeldingen.

Ifølge pressemeldingen har kommunene et felles ønske om å begrense koronasmitten. I den sammenhengen er reiseaktiviteten i regionen en utfordring.

Viktig at folk følger oppfordringen

- Trondheimsregionen består av kommuner med ulike utgangspunkt, forutsetninger og smittesituasjon. Dette betyr at det både er - og fortsatt må påregnes ulike pandemitiltak i de ulike kommunene, skriver kommunen.

På grunn av den samlede smittesituasjonen adresseres anmodningen i felleskap mellom alle kommunene.

- Hensikten er å begrense kontakt med fare for smitte mellom innbyggerne i de ulike kommunene, står det i pressemeldingen.

Kommunen opplyser at de har tillit til at innbyggere, arbeidsgivere, idrett- og kulturliv vil følge anmodningen i størst mulig grad.

- Skal vi lykkes med å slå ned den nå eskalerende smittesituasjonen i vår region, og slå ring om risikoutsatte grupper, er graden av etterlevelse i befolkningen av største viktighet, skriver Trondheim kommune.

Se Adresseavisens store oversikt over koronasituasjonen i Trøndelag her

- Unngå reiser

Fra nå av og ut januar kommer kommunen med en sterk oppfordring om å unngå reiser på tvers av kommunegrensene.

Dette betyr en felles sterk oppfordring om:

  • Utstrakt bruk av hjemmekontor i perioden. Der hvor hjemmekontor kan benyttes til fordel for reise over kommunegrensen bør hjemmekontor klart benyttes.

  • At befolkningen ikke krysser kommunegrensene for å dra på handel, sosiale eller kulturelle aktiviteter som ikke er strengt nødvendig

  • At organisert kampaktiviteter som innebærer nærkontakt over kommunegrensene opphører.

  • I de tilfellene hvor man likevel må reise over kommunegrensene anbefaler vi å unngå rushtiden for kollektivtrafikk, og å bruke munnbind om man likevel må reise kollektivt.

  • At de enkelte kommuners anbefalinger om å begrense antall nærkontakter skal følges

  • At bestemmelser og råd i den kommunen du oppholder deg i skal følges. (Sjekk kommunens hjemmesider om du er i tvil)

Disse kommunene står bak oppfordringen: Orkland, Skaun, Melhus, Midtre Gauldal, Trondheim, Malvik, Stjørdal og Indre Fosen.

I Stjørdal innførte de mandag denne uken svært strenge tiltak. Også Hitra og Frøya innførte strenge tiltak mandag ettermiddag.

Ørland kommune innførte nye tiltak 31. desember, de kan du lese om her. Det samme gjorde Melhus. Dagen før innførte også Indre Fosen nye tiltak. Onsdag innførte også Heim kommune nye tiltak.

På forsiden nå