Slik blir tiltakene på videregående skoler i Trondheim

Trondheim kommune har besluttet å holde nivået i videregående skole på gult nivå.

Thora Storm videregående skole er blant skolene som har hatt flere runde med klasser i karantene på grunn av koronasmitte.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

- Det er økende smitte i Trondheim kommune og den generelle smittesituasjonen er utfordrende. Smitte i den yngre del av befolkningen er også økende, men fortsatt begrenset og det er så langt ikke sikre tegn til utbrudd eller spredning av smitte spesielt i videregående skole. For de ungdommer som så langt har testet positivt finner man at smitte har funnet sted i hjemmet/på sosiale arenaer utenfor skolen, skriver kommunen i en pressemelding 1. nyttårsdag.

- Tilstrekkelig med gult nivå

Ifølge kommunen har gult nivå frem til juleferien vist seg å være tilstrekkelig for å holde smitten nede i alle skolene i kommunen, sammen med testkapasitet og smitteoppsporing.

- Videregående skoler, gjennom ledelse, ansatte og elever har altså gjort en viktig og god jobb i smittevernet og bidratt til å holde smittetrykket nede i aldersgruppen, står det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Advarer om milde koronasymptomer: - Hvem som helst kan være smittet nå

Ikke mer inngripende enn nødvendig

Overordnede myndigheter anbefaler at barn og unge får en så lav tiltaksbyrde som mulig under pandemien.

- Smitteverntiltakene må i første omgang rettes mot andre deler av samfunnet, før det iverksettes tiltak overfor barn og unge. Det innebærer også at smitteverntiltakene rettet mot barn og unge ikke må være mer inngripende enn nødvendig ut fra smitterisikoen de representerer, skriver kommunen.

Videre skriver kommunen at de ønsker å evaluere effekten av de nye smitteverntiltakene før de eventuelt innfører mer inngripende tiltak rettet mot barn og unge.

LES OGSÅ: Fylkesmannen kaller inn til ekstraordinært møte om korona: - En alvorlig utvikling

Ikke grunnlag for rødt nivå

Ifølge kommunen er det ikke grunnlag for å endre tiltaksnivået i videregående skoler med dagens smittenivå.

De skriver likevel at skolene bes være i beredskap med tanke på planleggingen for overgang til annet tiltaksnivå.

- Trondheim kommune vil følge smitteutviklingen nøye, og ut fra hvordan smittesituasjonen utvikler seg vurdere behov for endrede tiltak i videregående skole, i dialog med fylkeskommunen, står det i pressemeldingen.

Trondheim kommune er ansvarlig helsemyndighet i Trondheim og fastsetter tiltaksnivået for skolene. Trøndelag fylkeskommune drifter skolene ut fra tiltaksnivået kommunen setter.

Tidligere har Trondheim kommune slått fast at også grunnskoler og barnehager skal drives på gult nivå fra mandag 4. januar.

Se Adresseavisens store oversikt over koronasituasjonen i Trøndelag her

På forsiden nå