Trønderske kommuner ber tilreisende fra ti østlandskommuner teste seg

Mange trønderske kommuner med samme anmodning.

Tove Røsstad, kommuneoverlege i Trondheim, kom med ny informasjon lørdag.   Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

Trondheim kommune sendte tidligere lørdag ut pressemelding der de mer tilreisende fra de ti østlandskommunene som er berørt av den muterte utgaven av koronaviruset, om å teste seg.

Dette gjelder personer som har ankommet Trondheim de ti siste dagene. Det er ønskelig at de som kommer fra disse områdene tester seg snarest etter ankomst og på dag sju etter ankomst. Disse bes bestille time til testing elektronisk via kommunens hjemmeside.

Krisemøte lørdag

Denne anbefalingen kom etter at deler av kriseledelsen i kommunen hadde et møte klokka 11 lørdag formiddag.

- Det er selvfølgelig muligheter for at dette også kan ha kommet til Trondheim. Vi har hatt stor tilreising til byen - ikke minst av studenter de siste ukene. Vi har også etablert kontakt med NTNU og SiT om dette i morgentimene, skrev kommunedirektør Morten Wolden i en sms.

Han opplyser at kommuneoverlege Tove Røsstad, helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen, ordfører Rita Ottervik, varaordfører Mona Berger, beredskapsrådgiver Per Ketil Riisem og en representant fra kommunikasjonsavdelingen deltok i møtet.

LES MER: - Vi vet ikke om denne virusvarianten er kommet til Trondheim

Anmodningen gjelder også personer som i samme tidsrom har hatt besøk av personer fra de samme kommunene. 

Personer som har ankommet fra disse kommunene, eller har hatt besøk av personer fra de samme stedene bes også begrense sosiale kontakter til et minimum.

Anmodningen gjelder følgende kommuner:

  • Nordre Follo
  • Oslo
  • Enebakk
  • Ås
  • Vestby
  • Nesodden
  • Indre Østfold
  • Moss
  • Frogn
  • Våler

Flere kommer med samme anmodning

Steinkjer, Malvik, Stjørdal, Frøya, Hitra, Melhus, Rennebu, Ørland og Levanger er blant kommunene som har kommet med de samme anbefalingene.

Ring koronatelefonen eller bestill time for testing på nettsiden til kommunene. Innbyggere som tar kontakt vil få avtalt tidspunkt for koronatesting. Det bes om at bakgrunnen for henvendelsen oppgis ved kontakt på koronatelefon.

Er du i målgruppen vil kommunene at du skal unngå all nærkontakt fram til testsvar foreligger.

- Vi tok denne beslutningen i går kveld fordi vi vil ligge i forkant av situasjonen, det vises til tiltak som settes i verk i deler av eller alle de nevnte kommunene, skriver kommunedirektør Tor Jakob Reitan og og kommuneoverlege Leif E. Vonen i Stjørdal i pressemeldingen.

LES MER: Nedstengning av Oslo-regionen: Kjøpesentre stenges, skolene på rødt nivå

LES OGSÅ: Stjørdal ber folk som har vært i Oslo om å teste seg

På forsiden nå