Ber NTNU-studenter gå i karantene

En person som er smittet av den britiske muterte koronavarianten har vært på NTNU.

Saken oppdateres.

NTNU ber alle studenter som har vært innom biblioteket for medisin og helse i Kunnskapssenteret på campus Øya torsdag 4. eller fredag 5. februar om å gå i karantene.

Må teste seg

Årsaken er at en person som er smittet av den britiske muterte koronavarianten har vært innom, og at andre studenter kan ha vært i kontakt med den smittede.

Det bekrefter seniorrådgiver Nina Kotte ved NTNU.

I en melding på NTNUs intranett, Innsida, skriver universitetet at karantenen gjelder til du har mottatt negativt svar på en koronatest og at testen tidligst kan tas torsdag 11. februar.

Ukjent antall

Konstituert dekan ved NTNUs Fakultet for medisin og helsevitenskap, Toril Forbord, sier NTNU ikke har oversikt over hvor mange som må i karantene.

- Smittevernkontoret i Trondheim kommune har bedt oss om å gå bredt ut med informasjon for å fange opp mulige personer som har vært på biblioteket i det gitte tidsrommet, sier hun.

Sykehusansatte varslet

Kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne ved St. Olavs hospital opplyser at sykehuset har gått ut med samme informasjon som NTNU til sine ansatte.

- Hvis noen har vært på MH-biblioteket 4. eller 5. februar, skal de gå i karantene. Foreløpig er det ingen av våre ansatte som er satt i karantene, sier hun.

På forsiden nå