NTNU gjenåpner campus: – Vi er bekymret for studentene

Trondheim kommune har i dag besluttet å endre noen av restriksjonene som angår NTNU. Dermed kan studentene trekke tilbake til campus.

Saken oppdateres.

For NTNU betyr lettingen av tiltak at studentene kan gå tilbake til samme undervisningssituasjon som ble innført 20. januar og frem til nedstengingen forrige uke. Det skriver universitetet i en melding til studenter og ansatte tirsdag ettermiddag.

Dermed kan studentene trekke tilbake til en blanding av digital og fysisk undervisning.

– Vi er veldig fornøyde med at vi nå kan åpne opp campus igjen, og gi studentene mulighet til fysisk undervisning, sier prorektor Marit Reitan.

Fra og med onsdag 17. februar er NTNUs dører åpne for studenter og ansatte. Studentene må imidlertid fortsatt bruke nøkkelkort for å komme inn, og reservere plass på lesesalene.

Bekymret for studentene

– Vi er bekymret for studentene våre, under denne lange perioden med pandemi, og spesielt når campus har vært stengt. Vi har fått mange tilbakemeldinger på at det psykososiale læringsmiljøet ikke er tilfredsstillende slik det er idag, sier Reitan.

En åpning av campus gjør situasjonen imidlertid noe bedre:

– Vi har hatt gode erfaringer med at smittevernet har blitt godt ivaretatt på campus tidligere, og det er lite smitte i Trondheim nå. Vi er svært tilfreds med at Trondheim kommune har vedtatt at vi kan åpne campus igjen allerede i morgen, sier Reitan.

Studentene kan igjen ta del i fysisk undervisning i mindre grupper og med god avstand. Dessuten har studieretningene som inneholder lab og ferdighetsfag tilgang til å være fysisk på skolen i høyere grad enn andre studieretninger.

LES OGSÅ: Et lyspunkt i en grå hverdag forsvinner for Mikkel

Hindrer smitte

NTNU har siden i høst satt inn en rekke smittevernstiltak for å hindre smitte på campus. Både studenter og ansatte skal registrere seg med Check-in hver gang en lesesalplass, bord i kantinen, grupperom eller andre fellesareal er i bruk.

Alle studenter er beordret til å holde seg hjemme ved symptomer. Munnbind er påbudt på alle områder det er vanskelig å holde 1 meter avstand.

På forsiden nå