Person smittet av sørafrikansk mutasjon besøkte disse stedene

Se full oversikt over hvilke butikker i Trøndelag som har hatt besøk av person smittet av koronamutasjon.

Den smittede har blant annet besøkt Tillertorget.   Foto: jens petter søraa

Saken oppdateres.

Den siste uken har én person som er smittet av den sørafrikanske mutasjonen av koronaviruset besøkt flere butikker i Trøndelag. Kommuneoverlege i Trondheim kommune, Tove Røsstad, sier at dette dreier seg om én person som har vært en del på reise grunnet jobb. Butikkene dette gjelder ligger i Trondheim, Selbu, Stjørdal og Orkland.

LES OGSÅ: Lemper på koronatiltakene - dette er forslaget

Flere butikker i Trondheim

Tirsdag morgen opplyser Trondheim kommune i en pressemelding om at en person med den sørafrikanske mutasjonen har besøkt flere butikker i Trondeim.

Dersom du har vært på en av butikkene listet nedenfor i gitte tidsrom, kan du ha vært i kontakt med en som er smittet av den sørafrikanske mutasjonen av covid-19.

Onsdag 10. februar:

  • Møller Bil Tunga kl 08.00 til 08.30
  • Circle K Tunga fra kl 08.30 (gjelder ikke drivstoffpumpene, bare innendørs)

Fredag 12. februar:

  • Tillertorget Sport Outlet fra kl 16.30
  • Meny Tiller fra kl 17.00

Trondheim kommune ber deg ta en test så snart som mulig uavhengig om du har symptomer. Meld deg på test via elektronisk påmelding via kommunens nettside. Du er ikke pålagt karantene, men det er viktig at du holder avstand til andre, frem til du får svar på prøven.

Bensinstasjon og matbutikker

Rett etter midnatt tirsdag opplyser Stjørdal kommune i en pressemelding at en koronasmittet person har vært til stede i flere butikker i Selbu og Stjørdal. Dette er oppdaget ved smittesporing. Vedkommende skal være smittet av den sørafrikanske mutasjonen.

- Denne varianten er kjent for å smitte selv ved lite kontakt. Mye tyder på at smitten kommer fra Trondheim, heter det i pressemeldingen.

Det er torsdag 11. februar at smitte kan være spredt:

  • Cirka klokka 14.30-15.30 på Best bensinstasjon i Selbu.
  • Cirka klokka 16.00-17.00 på følgende butikker i Stjørdal: Coop Prix Hell og Hellsenteret (REMA 1000 og Intersport).

- Hvis du har vært til stede der på omtrent samme tid bes du bestille koronatest snarest mulig i din hjemkommune. Ved bestilling må du oppgi hvilken butikk du har vært innom. I ventetiden på prøveresultatet vil vi at både du og alle i din husstand skal holde seg unna andre, i frivillig karantene. Dette er det viktig at du følger til punkt og prikke, viruset er svært smittsomt, heter det videre i pressemeldingen som er signert kommuneoverlege Leif Edvar Muruvik Vonen i Værnesregionen samt kommunedirektørene Tor Jakob Reitan og Stig Roald Amundsen i henholdsvis Stjørdal og Selbu.

LES OGSÅ: - Jeg kan ikke huske at Trondheim har hatt en så ung person med alvorlig sykdomsforløp før

Var på en jobbreise

Fredag 12. februar har én person som har fått påvist sørafrikansk mutasjon vært innom flere plasser i Orkland. Personen er bosatt i en annen kommune og oppholder seg ikke i Orkland, skriver Orkland kommune i en pressemelding.

Personen har vært på følgende plasser til angitte tidspunkt fredag 12. februar:

  • Møller Bil Orkdal: kl. 09.00 - 12.20. Vedkommende har bare oppholdt seg i verkstedsdelen og har ikke vært innom butikken/publikumsområde.
  • Toyota Bilia Orkanger: kl. 12.30 - 14.30. Vedkommende har bare oppholdt seg i verkstedsdelen og ikke vært innom butikken/publikumsområde.
  • Rema 1000 på OTI-senteret (Amfi OTI): ca. kl. 14.45 - 15.30. Vedkommende var bare innom og handlet på denne butikken på OTI-senteret.

Har du vært innom butikken eller disse bedriftene i de angitte tidsrommene, så ber kommunen om at du tar kontakt med Orkland kommunes koronatelefon på 900 31 260.

Foreløpig er seks personer satt i karantene knyttet til dette tilfellet. De berørte bedriftene er åpne som vanlig tirsdag.

- Det er trygt å besøke og handle på disse stedene. Orkland kommune har et godt samarbeid med de berørte bedriftene. Personen som er smittet av sørafrikansk mutasjon følges opp av bostedskommunen, skriver kommunen videre.

LES MER: Person smittet med sørafrikansk mutasjon har vært i flere butikker i Trøndelag

LES OGSÅ: - Jeg kan ikke huske at Trondheim har hatt en så ung person med alvorlig sykdomsforløp før

På forsiden nå