Har ingen ledige test-timer etter falsk koronaalarm: - Kan bli ett døgn forsinket med smittesporing

Kommuneoverlege Tove Røsstad har en oppfordring til alle som satte seg opp til test på grunn av falsk alarm i Pirbadet.

Trondheim kommune har teststasjon på Leüthenhaven.   Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Adresseavisen skrev tirsdag om at en person med koronasmitte hadde besøkt Pirbadet i helga, og at gjester som hadde vært der i samme periode hadde fått beskjed om å teste seg.

– Vedkommende testet først positivt med en hurtigtest, men senere negativt med en vanlig PCR-test. Hurtigtester er ikke riktig så treffsikre som PCR-tester, sa kommuneoverlege Tove Røsstad til Adresseavisen onsdag formiddag.

LES MER: Smittet ansatt var på jobb hele åpningstiden - alle kunder må teste seg

Falsk alarm

Nå har hun en ny oppfordring til byens befolkning.

- Mange satte seg opp på test på grunn av falsk alarm ved Pirbadet. Nå møter de naturlig nok ikke opp til testing etter å ha fått kontrabeskjed. Problemet vårt er at de bestilte timene ikke automatisk blir slettet, skriver hun i en e-post torsdag formiddag.

- Vi ber derfor folk som har bestilt time til testing, om å avbestille ved å gå inn på Trondheim kommunes hjemmeside. Under kapittelet «Bestill koronatest», gis det også veiledning til hvordan testen kan avbestilles.

Har ikke ledige timer

- I forbindelse med nye utbrudd er det mange som bestiller test nå og vi har ikke ledige timer før i morgen, understreker hun.

- Hva blir konsekvensen av dette?

- Konsekvensen av ingen ledige timer i dag er at folk må vente til i morgen for testing. Hvis de da tester positivt, er vi ett døgn forsinket i videre smittesporing, og det er uheldig ettersom de nye variantene sprer seg både fort og lett, sier Røsstad til Adresseavisen.

LES MER: Koronasmittet besøkte butikker og kjøpesenter

På forsiden nå