VG: Hareide beklager at han kalte pride for propaganda

Rosenborg-trener Åge Hareide sier han ikke har noe imot pride-markeringer i fotballen. Han mener uttalelsene hans er blitt blåst ut av proporsjoner.

Åge Hareide var tidligere torsdag ute og sa at han mente pride og andre markeringer ikke hører hjemme i idretten  Foto: RICHARD SAGEN / SCHIBSTED

Saken oppdateres.

Adresseavisen og Nidaros skrev torsdag at Hareide ikke ønsker pride-markeringer i fotballen, og at det blant annet gjelder regnbuefarger på cornerflagg og kapteinsbind.

– Det er helt feil. Jeg har ønsket å starte en diskusjon om hvilke retningslinjer vi skal ha for bevegelser og politiske markeringer i fotballen, sier Hareide til NTB.


LES OGSÅ: Reagerer på Hareides pride-utspill: - Det mest provoserende jeg har hørt

- Det har ikke vært noe problem

Hareide mener seg feil fremstilt i Adresseavisen, sier han til NTB.

– Jeg har ikke sagt at vi ikke skal ha regnbuefarger på cornerflagg og kapteinsbind. Jeg vet at klubben er med på det, og det har ikke vært noe problem. Det er direkte feil å fremstille det på den måten, sier Hareide til NTB torsdag ettermiddag.

- Vi registrerer at Hareide mener seg feilsitert i dagens intervju, noe vi mener er feil. Intervjuet er basert på hans egne sitater og vi kan dokumentere dette, sier Christer Johnsen, utviklingsredaktør og fung. nyhetsredaktør i Adresseavisen.

- Feil fra min side

Kulturminister Abid Raja (V) sa til Adresseavisen torsdag ettermiddag at han håper Hareide gjør et nytt intervju og trekker uttalelsene sine.

På spørsmål fra NTB om Rajas oppfordring om å si unnskyld, svarte Hareide følgende:

- I så fall må jeg unnskylde for en tittel Adresseavisen har laget. Det er overhodet ingen mening å gå ut mot pride, jeg støtter det de står for, sier Hareide.

Adresseavisen har forsøkt å kontakte Hareide torsdag ettermiddag uten å lykkes.

Kort tid etter NTBs intervju med Hareide, melder VG at Hareide beklager en uttalelse om pride-bevegelsen:

– Det var en feil fra min side var å kalle det propaganda, og det unnskylder jeg. Selve bevegelsen er veldig bra. Det var ikke noe i denne retningen som var tenkt i intervjuet, sier Hareide til VG.

LES OGSÅ: Kulturminister Raja (V) ber Hareide si unnskyld

- Stemmer ikke

Til VG sier han at han hans mål var å ta opp hva idretten skal brukes til.

– Det ser ut som jeg er motstander av pride-bevegelsen, og det stemmer overhode ikke. Jeg ønsket kun å reise spørsmål om hva fotballen skal brukes til, sier Hareide.

RBK-treneren har sagt til NTB at han vil ta kontakt med Adresseavisen og Nidaros fordi han reagerer på hvordan han ble fremstilt i det opprinnelige intervjuet.

LES OGSÅ: Koteng om Hareide: - Lov å si det man mener

På forsiden nå