Skal tilby testing av studentene før fadderuka

Trondheim kommune skal tilby egentesting for studentene i faddderuka slik at de kan være sosial.

På grunn av korona, var det svært få personer til stede på Gløshaugen ved immatrikuleringen i fjor. Taler og sang ble i stedet streamet til de ulike lærestedene i Trondheim, Molde og Gjøvik.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

- Vi kommer til å tilby egentesting ved NTNU, Dronning Maud og BI ved starten av fadderuka, sier kommuneoverlege Tove Røsstad til Adresseavisen.

Testingen skal gjøres av studenten selv, og vil derfor ikke ta mye ressurser i gjennomføringen.

LES MER: Slik blir studiestarten ved NTNU

- For å være sosial

- Vi har ikke alle detaljene klar ennå, men vi ønsker at alle tester seg med en enkel og grei egentest for å kunne gi en indikasjon på om de er smittefri og dermed kan være sosial. Dette gjelder både uvaksinerte og dem som ennå ikke er fullvaksinerte, sier Røsstad.

I tillegg vil det være krav om koronapass for å komme inn på arrangementer ved Samfundet. Der må man være vaksinert med minst én dose, ha gjennomgått covid-19 de siste seks månedene eller teste seg.

LES OGSÅ: Koronasmittede har besøkt disse stedene i Trondheim

- Egentestene vil ikke gi gyldig koronapass. Studentersamfundet har derfor planlagt et eget opplegg for å teste seg før arrangementene på Samfundet, litt lik den Rosenborg har før kamper, sier Røsstad.

- Kan bli smittet

Handelshøyskolen i Bergen har valgt å gjøre noe lignende og stiller krav om grønt koronasertifikat for å delta på studentarrangementene. Der legger de opp til testing når studentene kommer og hver dag i fadderuken.

- Mange av studentene er vaksinert med en dose, men med den nye deltavarianten som nå dominerer, kan de fremdeles bli smittet og vi ser ofte at de med en dose er smitteførende. Det vil derfor være en trygghet å teste alle studenter som ikke er fullvaksinert i starten av fadderuka, slik at de får en indikasjon på om de er smittet eller ikke, sier Røsstad.

LES OGSÅ: 18 nye personer smittet av korona i Trondheim

På forsiden nå