Setter opp boder i Munkegata for koronatesting

I løpet av tirsdag og onsdag håper Trondheim kommune å ha på plass boder i Munkegata hvor folk kan finne ut om de er koronasmittet med spytt-test.

Komunen øker testkapsiteten ved å sette opprette teststasjon i Munkegata hvor folk enkelt kan teste seg ved å avgi spyttprøve.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

Kommunen har i dag teststasjoner på Leüthenhaven og Statens hus. På sistnevnte har man kunne teste seg ved å avgi spyttprøve.

Neste uke skal dette også bli mulig i Munkegata, opplyser kommunedirektør Morten Wolden.

Bakgrunnen er den økende smitten den siste tiden etter studiestart og skolestart.

Det skal settes opp boder i Munkegata hvor folk på en enkel måte kan teste seg for koronasmitte  Foto: Kjell A.Olsen Kjell A. Olsen

- Vil øke test-kapasiteten

- Vi arbeider med å få på plass en ordning der folk kan få test-utstyr og levere prøven samme sted. Med det vil test-kapasiteten økes betraktelig. Vi håper alt er klart allerede tirsdag eller onsdag, sier Wolden.

LES OGSÅ: Dag tre med over hundre smittede i Trondheim

Hurtigtesting i grunnskolen

Tirsdag skal 35 000 studenter hurtigtestes i et samarbeid med NTNU, og kommunen jobber også med å få på plass omfattende hurtigtesting av elevene i grunnskolen.

- Foreløpig har ikke smitten vært så voldsom i barne- og ungdomsskolene, men det kan endre seg kjempefort. Vi har nå mottatt melding fra statsforvalteren om at staten har laget ferdigpakker med hurtigtester for skolene. Leveringen av disse starter mandag.

- Dette gjør vi fordi vi ønsker fortsatt undervisning grønt nivå. I første omgang vil skolene der det er smitte, bli prioritert. På sikt vil testingen få mer preg av screening der hele skoler testes, og vi kommer til å lage et system for testing av elevene jevnlig framover.

Privat test

I tillegg til ved kommunens teststasjoner, har det vært mulighet for å teste seg i et lokale i hotellet Scandic Bakklandet helt ved Bakke bru. Det private selskapet Eurofins som står bak, har hatt stor pågang og tilbyr gratis testing i alle fall fram til 1. oktober til personer som ikke har symptomer på korona.

På forsiden nå