St. Olav innfører munnbindpåbud

St. Olavs hospital innfører nå strengere retningslinjer for både pasienter og pårørende i sykehuset.

  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

Det skjer etter at FHI har bedt sykehusene forsterke kravene til bruk av munnbind.

Anbefalingen fra Folkehelseinstituttet gjelder sykehus i områder med høyt eller økende smittepress, slik som for Trondheim, skriver St. Olav.

Det betyr at besøkende skal benytte munnbind under opphold på sykehuset og polikliniske pasienter og dagpasienter skal benytte munnbind i sykehusets fellesarealer og venterom.

Ansatte bør benytte munnbind ved nærkontakt med pasienter i situasjoner hvor det ikke kan holdes avstand, skriver St. Olav på sin hjemmeside.

St. Olav har fra før innført én-metersregelen igjen.

LES OGSÅ: - Bemanningen er så lav at vi ikke har noe å gå på

I formannskapet i dag stilte ordfører Rita Ottervik et spørsmål til kommunedirektøren etter at hun tirsdag besøkte St. Olavs hospital:

- Inne på sykehuset går ansatte tett i tett og også behandler uten munnbind, og studenter går i flokk og følge uten munnbind tett i tett. På våre helse- og velferdssenter skal du ha smittevernutstyr ved pasientkontakt og tiltak for å begrense smitte mellom ansatte. Har vi noen mulighet til å påvirke dette fra kommunens side? spurte ordføreren.

- Vi har fått reaksjoner på smitteverntiltakene ved sykehuset, så det er startet dialog om det, svarte helse- og velferdsdirektør Wenche Dehli.

LES OGSÅ: Dette er koronareglene i Trondheim

På forsiden nå