Trondheim kommune med flere koronanyheter:

Snart kan du hente tester på Tiller og vaksinere deg i Midtbyen

Neste uke åpner Trondheim kommune drop in-stasjon for vaksinering på Statens hus.

Her skal Trondheim kommune opprette en ny vaksinestasjon.  Foto: Håvard Jensen

Saken oppdateres.

Trondheim kommune forventer en betydelig smitteøkning denne uka. I løpet av fire dager i uke 1 har kommunen fått 723 nye smittetilfeller, mens det i hele uke 52 var 542 tilfeller.

Kommunen sier at dagens strenge tiltak kombinert med boosterdoser resulterte i reduksjon av antall smittede barn med deltavarianten, men de ser samtidig en kraftig økning av omikronvarianten, som nå utgjør over 80 prosent av smittetilfellene i kommunen. Økningen forventes å bli enda kraftigere dersom det åpnes mer opp for å møtes i sosiale sammenhenger.

- Ettersom omikron synes å være en mer smittsom variant, samtidig som den gir mildere sykdom, har vi nå en situasjon med redusert risiko for å utvikle alvorlig sykdom for den enkelte som blir smittet, samtidig som påvirkningen på samfunnet kan bli verre på grunn av betydelig økt smitteomfang, skriver kommunen i et notat til formannskapet fredag formiddag.

LES OGSÅ: 200 nye smittetilfeller i Trondheim

Skal levere ut tester på Tiller

Kommunen har også fått bistand fra Sivilforsvaret til å opprette en utleveringsstasjon av tester på Tiller.

Stasjonen vil stå på parkeringsplassen på XXL, og skal være operativ og bemannet med personell fra Sivilforsvaret fra og med tirsdag klokka 10, skriver kommunen i en pressemelding.

Her kan du etter hvert få utlevert koronatester - på parkeringsplassen til XXL på Tiller.   Foto: morten antonsen

 

Der kan personer med symptomer på korona, eller de som er nærkontakt til noen med påvist smitte, komme og hente hurtigtester og PCR-spyttester. Man trenger ikke å ringe eller bestille på forhånd.

Du kan ikke få hurtigtest av kommunen hvis du trenger å teste deg før et arrangement, før du skal reise eller at du kjenner uro for å være smittet uten at du er definert som nærkontakt eller har symptomer. I slike tilfeller må du kjøpe test på apoteket, skriver kommunen.

Kommunen skriver videre at Leutenhaven også har god kapasitet på innlevering og utlevering av tester. Det er foreløpig lite kø, men det tas høyde for at det kan bli større belastning på innlevering av PCR-tester etter hvert som flere tester positivt på hurtigtest.

LES OGSÅ: Stortinget fredet skjenkestoppen

Jobber med alternativ til koronatelefonen

Videre melder kommunen at det er et gjentagende problem ved høyt press at det er en maks kapasitet på hvor mange som kan være i kø samtidig. Det vurderes å etablere eget telefonnummer for vaksinering.

Fra mandag neste uke økes bemanningen på koronatelefonen slik at det til enhver tid er minimum 10 linjer inn, og det jobbes med å øke antall bemannede telefoner. Det utredes også mulighet for flere digitale løsninger på henvendelser inn (sikre løsninger for blant annet chat og mail), da det er mange som har stort informasjonsbehov knyttet til komplekse situasjoner.

- Det anslås at behovet vil øke i takt med økning av smittede og det vil være et tidsspørsmål hvor lenge det vil være mulig å imøtekomme alle henvendelsene på telefon. Mange henvendelser er av generell karakter rundt tolking av forskrifter og regelverk, og man kan like gjerne benytte de nasjonale løsningene som finnes, skriver kommunen.

LES OGSÅ: Stort trykk på koronatelefonen: - Ingen vits i å ringe om dette

Åpner vaksinestasjon i Midtbyen

Neste uke åpner kommunen drop in-stasjon på Statens hus, som vil være åpent alle dager.

Denne uka vaksinerer kommunen rundt 13 000 personer. Nå sendes det fortløpende ut SMS til folk over 18 år som har nådd 20 ukersintervallet.

- Vi er ganske a jour med alle som er innenfor 20 ukersintervaller i alle aldersgruppene for boosterdose. Det legges ut nye timer hele tiden etter hvert som vi ser hva vi har av bemanning. Det skjer daglig, skriver kommunen.

Det er mange timer ledig i neste uke. Da er det åpent for vaksinering både på dag og kveld tirsdager og torsdager, i tillegg til dagvakt på lørdag. En del ansatte jobber også doble vakter for å ta unna mest mulig.

- Alle skole- og barnehageansatte kan bare gå inn bestille time nå, hvis de er innenfor 20 ukers intervallet, skriver kommunen.

Målet ved utgangen av uke 2 var at alle over 45+ skulle ha fått oppfriskningsdose. Kommunen opplyser at de ikke kommer til å nå målet på grunn av at ikke alle har nådd 20 ukersintervallet. Planen videre er å ha tilbudt boosterdose til alle over 18+ i løpet av februar.

LES OGSÅ: - Hvis vi åpner opp, vil smitten spre seg mye raskere

På forsiden nå