747 nye smittede i Trondheim tirsdag

Trondheim kommune melder om 747 nye smittede tirsdag.

Tirsdag 19. januar ble det satt ny rekord for antall positive koronatester i Trondheim kommune.  Foto: Norunn Bergesen

Saken oppdateres.

Det går frem av en pressemelding onsdag morgen. Det er det høyeste smittetallet som er meldt på én dag i Trondheim under pandemien. De siste dagene har det blitt satt en rekke nye dagsrekorder i Trondheim.

– Flott

– Det er flott at mange smittes med omikron, sa kommuneoverlege Tove Røsstad til Adresseavisen tirsdag.

Hun la til at det er fordi varianten gir så lite alvorlig sykdom, men likevel immunitet som vil beskytte mot farligere varianter som kan komme senere. Helse Nord-Trøndelag kunne onsdag morgen opplyse at verken sykehusene i Namsos eller Levanger nå har noen innlagte med korona. Ved St. Olavs hospital var det tirsdag 25 innlagte med korona.


Korona og smittetall

Adresseavisen rapporterer om smittetall – men også innleggelser, dødsfall og vaksinasjonsgrad i befolkningen, slik at leserne våre skal kunne følge utviklingen av pandemien over tid. For å kunne se sammenhenger og utviklingstrekk mener vi det er nødvendig å opprettholde rapporteringen også når pandemien går over i en ny fase.

Her finner du vår koronaoversikt

 

Flest unge

Trondheim kommune opplyser at 372 menn og 375 kvinner ble påvist smittet tirsdag. Aldersfordelingen blant de smittede var slik:

0-årene: 118

10-årene: 208

20-årene: 108

30-årene: 112

40-årene: 119

50-årene: 51

60-årene: 19

70-årene: 5

80-årene: 4

90-årene: 3

På forsiden nå