Asfalten ble til grus - dermed endte to rulleskiløpere på legevakta

Plutselig var det stopp på sykkelstien. Dermed endte rulleskituren på legevakta for André Johnsen og Tom Marius Gråwe.

Ned denne bakken langs fylkesvei 855, Bratsbergveien, kom André Johnsen på rulleski. Skiltet om at asfalten ble til grus kom før nært til at både Johnsen og Tom Marius Gråwe kunne unngå at de gikk rett på snørra. Dermed ble det legevakt-tur.  Foto: Privat/John Gråwe

Saken oppdateres.

- Det er bare flaks at det gikk så bra som det faktisk gikk. Farten var nok sikkert 40 kilometer i timen nedover Bratsbergveien, sier duoen etter det mildt sagt ublide møte med grusen.

Så skiltet for sent

Flere ganger i uka tar kameratene frem rulleskiene for å ta den populære trimrunden fra Dragvoll, langs Jonsvatnet, opp til Bratsberg og tilbake til Dragvoll. Så også onsdag ettermiddag. Tilfeldighetene ville ha det til at de ikke gikk sammen denne gang, men ruten – og utfallet - var den samme.

For på fylkesvei 855, Bratsbergveien, i bakken før Ekle sandtak og Ila pukkverk mot Risvollan, gikk det fort for rulleskientusiastene. Så fort at skiltet som varslet om asfaltkant kom for brått på, og dermed gikk  både Johnsen og Gråwe rett på trynet.

Cirka fire meter av asfalten i hele bredden var fjernet.

- Jeg så skiltet for sent, og vurderte det dithen at grøfta var et dårligere alternativ. Så dermed ble det bråstopp i grusen, forteller Gråwe.

LES OGSÅ: Ønsket å se ham bli liggende angrende i grøfta

Kjøttsår på kroppen

Det han ikke visste da var at Johnsen allerede hadde trynet på samme sted, og befant seg på legevakta.

- Jeg fikk store kjøttsår på rygg, arm og hofte. Kroppen var, og er fortsatt, forslått. Så det var bare å ta turen til legevakta for å sjekke om det var noen brudd. Men heldigvis var det ikke det, sier Johnsen.

Heller ikke Gråwe fikk konstatert brudd, men forteller at han er ganske redusert.

- Jeg fikk en skikkelig trøkk i skuldra, og er lite bevegelig. Så det blir nok noen dager til jeg går på rulleski igjen, sier han.

Duoen mener det er litt merkelig at advarselen om asfaltkanten ikke sto lenger enn cirka 15 meter før asfalt ble grus.

- Det hadde vært naturlig at denne advarselen sto mye lenger opp i bakken. Det kunne gått så mye verre enn det gjorde med oss, så vi vil advare andre som er på tur med sykkel eller rulleski der, sier Johnsen.

LES OGSÅ: Dette er de beste rulleskiene

- Skiltingen er rett utført

Ansvarshavende hos entreprenør som utfører gravearbeidet forteller til adressa.no at skiltingen er riktig utført etter gjeldende regler.

- Det er beklagelig at det har skjedd ulykker. Vi har bedt asfaltfirmaet komme så raskt som mulig, og vi håper det blir gjort rett etter helga, sier ansvarshavende.

Han forteller at noen nå har flyttet advarselsskiltet lenger opp i bakken, men at dette da fører til at folk ikke bruker fortauet.

- Vi er opptatt av rett sikring, og i dette tilfelle har vi gjort det som reglene sier. Vi håper folk er varsomme, og håper som sagt det blir asfalt med det aller første, sier han.

Her er skiltet som viser asfaltkant.- Det burde stått lenger opp i bakken, mener rulleskiløperne som begge måtte til legevakt etter bråstopp i grusen. 
        
            (Foto: John Gråwe)

Her er skiltet som viser asfaltkant.- Det burde stått lenger opp i bakken, mener rulleskiløperne som begge måtte til legevakt etter bråstopp i grusen.  Foto: John Gråwe

På forsiden nå