Politiet i Trondheim forventer at det blir ei travel helg for dem, og de har derfor bemannet seg opp med tanke på at det vil være flere folk på byen enn vanlig.

Grunnen til at det vil være flere folk ute er at både Pstereofestivalen og Toppidrettsveka arrangeres i Midtbyen.

Det er forventet at opp mot 8000 personer vil være ute på kveldstid i forbindelse med festivalen, og at Toppidrettsveka vil få nærmere 10 000 besøkende.

- Tiltrekker seg bråkmakere

I etterkant av arrangementene frykter politiet bråk og ugagn.

- Erfaringsmessig har Pstereo-festivalen et voksent publikum, som drar på festival for å høre på musikk. Men når det er mye folk som er samlet på byen tiltrekker det seg også personer som vil lage bråk, sier Håvard Simonsen, som er divisjonsleder ved vakt og beredskapsseksjonen ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Han peker blant annet på at det kan skje episoder i løpet av festnatta.

- Da vil det være mange som skal gå videre ut på byen, sier han.

- Ikke gå alene

Divisjonslederen oppfordrer folk til å begrense alkoholinntaket.

- Og om noen starter å yppe til bråk, bør man styre unna, sier Simonsen, som varsler at politiet vil ha en målrettet innsats mot ordensforstyrrelser og vold denne helga.

Festivalsjef for Pstereo, Nils Heldal, sier at de bruker mye ressurser på sikkerheten, fordi de opplever at det er viktig for trivselen til de som besøker festivalen.

- Vi har uniformert politi i festivalområdet, profesjonelle vakter og en egen sikkerhetsansvarlig som lager sikkerhetsplaner for at festivalen skal oppleves som trygg, sier han.

Ifølge Heldal har det aldri vært noe problem tidligere med bråk og uro på selve festivalen.

- Vi har alle år fått positive tilbakemeldinger fra politiet, sier han.

Kan bli parkeringskaos

På grunn av Toppidrettsveka, hvor det blir arrangert rulleskirenn midt i byen, vil det være store omreguleringer i trafikkbildet.

Det forventes også at parkeringskapasiteten i Midtbyen vil være begrenset.

Derfor oppfordrer Simonsen folk til å ta i bruk kollektivtilbudet i byen.