Frykter skrekkscenario inni Strindheimtunnelen

Politiet har satt i gang flere kontroller i Strindheimtunnelen etter utallige tilfeller av villmannskjøring.

Vegvesenets trafikkovervåkningskameraer har observert villmannskjøring i stort omfang etter at Strindheimtunnelen åpnet 24. juni i år. 

Saken oppdateres.

En ung mann har mistet førerkortet, etter at Utrykningspolitiet (UP) målte en gjennomsnittshastighet på 116 kilometer i timen.

- UP fulgte etter ham i nær 1,5 kilometer. 116 kilometer i timen var ikke maksfarten, men gjennomsnittsfarten han hadde på strekningen, forteller fagleder for trafikketterforskning ved sentrum politistasjon, Frank T. Nygård til adressa.no.

Frykter skrekkscenario

Strindheimtunnelen åpnet 24. juni i år. Siden den gang har Statens vegvesen registrert mange tilfeller på villmannskjøring inne i tunnelen. Mellom 14. juli og 31. juli ble det registrert hele 122 tilfeller av hastigheter over 150 kilometer i timen gjennom tunnelen.

Adressa PLUSS: Kjører over 150 km/t i Strindheimtunnelen

Adressa PLUSS: Krever fotoboks i Strindheimtunnelen

Nygård bekrefter at dette er grunnen til at politiet har oppfordret UP til å kontrollere tunnelen.

- Vi frykter et skrekkscenario inne i tunnelen om råkjøringen fortsetter. Veien er rundt sju meter bred. Når man kjører i 150 kilometer i timen, beveger bilen seg over 41 meter per sekund. Du har to meter til venstre eller høyre, før du enten kommer over i et annet kjørefelt eller i tunnelveggen. Da er man få hundredeler unna katastrofe, man rekker ikke reagere før det går galt, sier Nygård.

Han advarer sterkt mot hva som vil skje om en bil kommer borti tunnelveggen i slike hastigheter.

- Bilen vil bli flerret opp, det er som et sandpapir. For de inni bilen vil det være en tragedie, sier Nygård.

Vil fortsette kontrollen

Kontrollen ble foretatt sent på kvelden i forrige uke. I tillegg til mannen som mistet førerkortet, fikk ytterligere en bilist et forenklet forelegg. Sjåføren ble målt til en gjennomsnittsfart på 107 kilometer i timen gjennom tunnelen.

Nygård forteller at dette langt fra vil være den eneste kontrollen som blir holdt i tunnelen.

- Vi må få slutt på villmannskjøringen. Selv om dette er en av Norges sikreste tunneler, har man ingen sjanse om man skulle kollidere i tunnelveggen eller med en annen bil i så høye hastigheter, sier Nygård.

- Vil det bli vurdert å montere fotobokser?

- Viser det seg at vi fortsetter å få såpass mye høye hastigheter, må det iverksettes tiltak for å virke forebyggende. Men det er foreløpig ikke drøftet, sier Nygård.

På forsiden nå