Mens køen siger fremover mot Væretunnelen på E6 Øst, kommer noen enslige biler susende forbi i venstre felt, for å flettes inn der de to feltene går over i ett.

Et daglig fenomen som kan være til stor irritasjon for dem som sitter i kø, skal man tro diverse debattfelt på sosiale medier.

I en video filmet av TV-adressa nylig, så en bilist seg lei på det han eller hun trolig oppfattet som køsniking, og la seg selv ut i venstre felt for å holde «snikerne» i samme fart som køen i høyre.

- Havner du i køen, så havner du i køen

Knut Sivertsen ved politiets trafikkgruppe er ikke nådig i sin beskrivelse av adferden.

- Dette er helt irrasjonelt. Veien har to felt med fletting, og da er det hensiktsmessig å bruke begge feltene hele veien for å utnytte veiens kapasitet, påpeker Sivertsen.

- At andre bilister hindrer trafikken på denne måten, setter jeg svært liten pris på, fortsetter han.

Helt lovlig

For selv om det kan oppleves som irriterende for de som sitter fast i køen, at andre velger å kjøre forbi, gjør forbikjørerne slett ikke noe ulovlig.

- Folk velger å ligge i køen i høyre felt fordi man er høflige, og da føler de gjerne at de som kommer forbi til venstre er et forstyrrende element. Irritasjonsnivået hos folk som sitter i kø har en tendens til å bli vel høyt, og folk får irrasjonelle holdninger.

- I en by på størrelse med Trondheim må du regne med å havne i kø, da gjelder det å smøre seg med tålmodighet og kjøre defensivt, sier Sivertsen.

- Havner du i køen, så havner du i køen!

Han gjentar sin misnøye med oppførsel slik den man ser på videoen.

- Overlat trafikkreguleringa til lensmannen, tordner han.