Tema for årets Trondheim Pride er hvordan det er å være skeiv i arbeidslivet.

- Studentmiljøet i Trondheim er åpent og man kan være seg selv. Men når man kommer ut i arbeidslivet møter man kanskje andre holdninger og da kan det være vanskelig å være like åpen, sier leder i Skeiv ungdom i Trondheim, Åge Winje Brustad.

Jubileum

Festivalen markerer også 10 års jubileet til Skeiv ungdom. Selv om mye har skjedd de siste ti årene, som en felles ekteskapslov, er det fortsatt flere saker Skriv ungdom mener bør tas opp.

ADRESSA PLUSS: Fant homofriheten i Trondheim

- Ifølge loven må transpersoner som vil skifte kjønn tvangskastreres. Det mener jeg ikke er riktig, og loven bør endres. Vi har fortsatt ikke en felles vigselsliturgi for homofile og heterofile, noe jeg også mener bør endres, sier Brustad.

Parade

Det er flere arrangement i forbindelse med festivalen i løpet av uka, både konserter, seminarer og fester. På lørdag er det parade, som går fra Solsiden, via Kjøpmannsgata til Torvet.

Trondheim Pride er en videreføring av Skakkfestivalen, tidligere kjent som Homouka. Navnebyttet, som skjedde for to år siden, handler om å omfavne det mangfoldet i byen, alt fra det helt skeive til det helt hetero.