Hun er drittlei hundeposer utenfor Havstein kirke

Hundeeier etterlyser flere søppelbøtter som har et stativ med hundeposer.

Slik så det ut på Havstein da Merete Thalberg kom gående.   Foto: privat

Saken oppdateres.

- Jeg klarer ikke å skjønne hvorfor folk som tar seg bryet med å plukke opp bæsjen etter hundene sine, ikke gidder å ta med posen til en søppeldunk, sier en oppgitt hundeeier og turgåer Merete Thalberg til adressa.no.

Thalberg jobber som kirketjener ved Havstein kirke, og da hun kom på jobb tirsdag morges, lå det fem poser med hundebæsj rundt den låste søppeldunken på eiendommen.

- Det finnes flere åpne søppeldunker på kirkegården, så det skulle være mulig å finne et mer egnet sted å kaste fra seg dritten, sier Thalberg. Søppeldunken nærmest kirka har de sett seg nødt til å låse, ettersom naboene bruker den til sitt private søppel, slik at den ofte er fylt opp når renholderne skal kaste svartsekkene fra kirka.

LES MER: - Du bør ikke la hunden din hilse på annen hund i bånd

Poser utenfor hundeluftegården

Rett ved Havstein kirke er det også en hundeluftegård. Da Thalberg nylig gikk forbi der med sin egen hund, la hun merke til flere poser som lå like ved utgangen av luftegården.

- Jeg gikk inn på nettet da jeg kom hjem, for å lese meg opp på reglene for hundeluftegården. Der sto det tydelig at det er hver hundeeiers ansvar å plukke opp etter hunden sin. Så da blir det jo litt komisk når de plukker opp, bare for å kaste posen fra seg på bakken rett utenfor gjerdet.

- Det frister ikke å melde seg inn der, for å si det sånn.

LES MER: Risikerer 22 000 i bot for hundelort

Delt ansvar

Samtidig som hun lar seg opprøre over slepphendte hundeeiere, mener Thalberg at dette ikke bare dreier seg om dem.

- Det er altfor få søppelbøtter rundt omkring. Jeg hadde ønsket meg flere søppelbøtter som er kun for hundeposer, sier hun.

- Oppe ved Granåsen har de en stor, flott dunk for hundeposer. Der henger det også poser hundeeierne kan ta med seg når de går tur innover i området. Men det er det eneste stedet jeg har sett noe slikt.

LES MER: Du kan nekte naboen å bruke søppelkassen din

Møtt med skuldertrekk

Thalberg har tatt kontakt med både Renholdsverket, Retura og Trondheim bydrift for å høre om mulighetene for å plassere ut flere slike dunker, men opplever at hun blir møtt med skuldertrekk.

- Alle henviser meg videre til nye navn, og sier at de ikke vet hvem jeg bør prate med. Inntrykket jeg får, er at det er godt mulig å plassere ut dunker, men at ingen vet hvem som i så fall får ansvaret med å tømme dem.

Forsøkte med hundepose-stativ

Driftsleder Odd Arne Nilsen for produksjonsområdet idrett, park og skog i Trondheim bydrift forteller at hundeposer har vært et tema hos dem også.

- Vi har tidligere hatt søppeldunker med hundeposer blant annet på området rundt Kristiansten festning. Det vi opplevde var at noen syntes det var gøy å dra denne rullen med poser utover hele området. Det var ikke noe vakkert syn, sier han.

I samtale med hundeeierne har bydrift oppdaget at de aller fleste seriøse hundeeierne alltid har med seg hundeposer, og det er derfor ikke noe vits i å ha stativ med hundeposer rundt omkring i Trondheim.

- Vi har valgt å satse på store søppeldunker i områder hvor det ferdes en del hundeeiere. Med stor kapasitet blir de ikke overfylt, forklarer Nilsen.

Skryter av hundeeierne

Han skryter av hundeeierne, og mener de aller fleste er flinke til å rydde opp etter seg.

- Det er sjelden at vi finner mange hundeposer. Vi har god erfaring med hundeeiere, sier han.

En annen løsning Thalberg har merket seg at hundeeiere benytter seg av, er private søppeldunker de passerer på turen.

- Det er heller ikke greit. Det er ikke hyggelig å få søppeldunken sin fylt opp med hundeposer. Har du ingen sted å kaste posen din, så tar du den med deg hjem til din egen søppeldunk, avslutter hun.

Merete Thalberg og hunden Theo mener hundeeiere må ta mer ansvar for hundeposene som de etterlater rundt omkring.  
        
            (Foto: Marcus Thalberg Fagerheim)

Merete Thalberg og hunden Theo mener hundeeiere må ta mer ansvar for hundeposene som de etterlater rundt omkring.   Foto: Marcus Thalberg Fagerheim

På forsiden nå