Nå er det klart når Petter Northug må møte i retten

Skistjernen legger kortene på bordet i retten 9. oktober.

Det var tidlig 4. mai at Petter Northug krasjet i autovernet på Byåsen. Han har innrømmet at han kjørte i beruset tilstand.   Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN

Saken oppdateres.

Administrasjonssjef Børge Trondvold i Sør-Trøndelag tingrett bekrefter til adressa.no at Petter Northug må møte i Sør-Trøndelag tingrett torsdag 9. oktober klokka 10.00. Det er satt av tid frem til klokka 14.00.

- Det ligger i kortene at vi ikke kan gå ut med dette før partene er involvert. Northug er orientert om tidspunktet, sier han.

Satt av fire timer

Selv om det er satt av fire timer så vil det ikke nødvendigvis ta så lang tid.

- Det er kun en ramme vi kan forholde oss til. Det vil neppe ta så lang tid. Normalt sett vil saken bli avsluttet samme dag. Northug vil få forkynnelsen senere på dagen, sier Trondvold.

Det ble klart etter at berammingen i formiddag ble offentliggjort på domstol.no.

Det er tingrettsdommer Ingrid Stigum som skal administrere Northug-saken, som vil gå i sal 101. Dette er en av de største salene i Trondheim tinghus med plass til mange tilhørere - noe som trolig blir nødvendig: Rettsmøtet er ventet å bli en av de mest pressedekkede tilståelsessakene i Norge noen sinne.

- Vi må være forberedt på det. Vi iakkttar interessen fra pressens side og må finne en mest mulig egnet sal, opplyste administrasjonssjef Børge Trondvold i Sør-Trøndelag tidligere i dag, før berammingen var klar.

Forslag om straff

Da adressa.no var i kontakt med Trondvold like før klokken 10.00 var en saksbehandler i ferd med å beramme saken, etter at den var sendt over fra førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes.

Anmodningen om rettslig avhør og tilståelsesdom gikk fra statsadvokatkontoret til tingretten på fredag ettermiddag. I oversendelsen lå også et forslag om straffereaksjon fra påtalemyndigheten, men denne vil ikke Soknes offentliggjøre.

Tiltalen mot Northug, som ble offentlig tirsdag i forrige uke, omfatter seks punkter. Fem for brudd på veitrafikkloven og ett for brudd på straffeloven. Det siste gjelder falsk anklage, fordi at han tre ganger forklarte at han var passasjer i bilen.

Det førte til at den egentlige passasjeren, hans kamerat, ble siktet og måtte avgi blodprøve før Northug senere samme dag erkjente å ha sittet bak rattet.

Hoppet 16 meter

Northug hadde en promille på 1,65 da han i mai kjørte fra boligen sin. Bilen endte i autovernet etter å ha truffet midtrabatten og hoppet 16 meter tvers over en rundkjøring slik at bilen «traff og knakk en lysmast», ifølge tiltalen. Dette skjedde rett ved skistjernens bolig.

Etter ulykken løp Northug fra stedet og forlot kameraten sin skadd i bilen.

Northug er også tiltalt for råkjøring og for ikke å ha varslet politiet om ulykken.

I tilståelsessaken vil Northug møte som siktet. Tiltalen er gjort om til siktelse.

Domstol.no har lagt ut en sak hvor de forklarer hvordan en tilståelsessak blir avviklet.

Petter Northug ønsker en tilståelsesdom i Sør-Trøndelag tingrett.  

Petter Northug ønsker en tilståelsesdom i Sør-Trøndelag tingrett.  

På forsiden nå