Mot løsning for Sokolova

Arbeids- og inkluderingsdepartementet vurderer å endre utlendingsloven. - Det er viktig å bruke sunn fornuft, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn.

Saken oppdateres.

- Vi vil vurdere om det er hensiktsmessig å foreslå endringer i loven, slik at reglene blir i samsvar med ønsket om at det skal være enkelt og attraktivt å komme til Norge. Har vi et regelverk som ikke underbygger vår sentrale målsetting, er det reglene som må endres, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Hun understreker at det også finnes kompliserende faktorer i slike saker.

LES OGSÅ: NTNU nekter å miste forskerSaker i bero

Statssekretæren sier at departementet ikke kan gå inn i enkeltsaker og styre Utlendingsnemnda, og at det bare kan skje gjennom lov. Men hun lover en svært rask vurdering av en lovendring, i løpet av få dager. Å få gjennomført lovendringen vil ta lengre tid, men det trenger ikke bety at utkastelsesprosessen for Nadejda Sokolova går videre. I ifølge utvisningsvedtaket må hun være ute av landet innen 4. februar.

LES OGSÅ: Ekspert kastes ut etter ti år

- Kommer vi frem til av loven må endres, vil vi vurdere å stille saker av denne typen i bero i påvente av ny lov, sier Rieber-Mohn.

I praksis vil det bety at departementet instruerer UDI og UNE om å la disse sakene ligge på hylla inntil en ny lov er på plass.

 
På forsiden nå