Videoen viser hvordan sjåføren kjører med overlastet tilhenger gjennom sentrumstrafikken i Trondheim.

Det var like ved Strindheimtunnelen og Dora at Øyvind Bromstad fikk øye på den dårlig sikrede lasten.

- Bilisten lo

Han lå bak en bil der plankene på tilhengeren svaiet i takt med bremsing, svinging og ujevnheter i veien.

- Det var helt hårreisende, men det var tydelig at de visste hva de holdt på med. Da jeg kjørte opp på siden av dem, så kunne jeg se at de lo av det de drev på med, sier Bromstad til adressa.no.

Bromstad har sett en del videoer fra Øst-Europa, der bilister har videokamera på dashbordet, og synes det var en slående likhet.

Kjøringen skal ha foregått i lav hastighet, uten at det gjorde situasjonen mindre oppsiktsvekkende.

- Kan føre til alvorlige trafikkulykker

- Det er direkte trafikkfarlig. Hvis de hadde blitt stanset i kontroll, så er det krystallklart at det ville blitt kjøreforbud og en anmeldelse til politiet, sier Jan Ivar Moen.

Han er leder for Statens vegvesens utekontrollgruppe i Sør-Trøndelag og er klar på hvilken risiko slik kjøring innebærer.

- Det som gjør det mest farlig, er at tyngdepunktet på lasten ligger langt bak akslingen på tilhengeren. Dette gjør at det blir veldig ustabilt å kjøre med. Det har vært flere alvorlige trafikkulykker på grunn av feillasting på tilhengere, forteller Moen.

SE OGSÅ: Skrekkbildene fra trønderske veier

Tyngdepunktet på lasten er ikke det eneste som får ham til å reagere.

- Lastsikringen er altfor dårlig og lys og kjennemerker er skjult. Det er ulovlig, og det mangler merking av utstikkende last. Ut ifra bildene er det mange forhold som ville medført kjøreforbud, fastslår han.

- Hva burde de gjort annerledes?

- Det måtte vært en mye større tilhenger eller lastebil for å transportere dette lovlig. Det er ingen mulighet til å transportere lasten lovlig med den typen tilhenger.

- En økonomisk vurdering

Adressa.no har omtalt en rekke lignende tilfeller og Moen forteller at Vegvesenet må slå ned på en del slike tilfeller.

- Ser vi slikt når vi er ute, så blir de stoppet.

- Hvorfor tror du bilister velger slike løsninger?

- Hvorfor de gjør det i dette tilfellet, det vil jeg ikke spekulere i, men det er vel helst at det ikke koster noe å transportere selv. Hvis du skal leie lastebil eller større henger, så koster det penger. Jeg vil tro det er en økonomisk vurdering, sier Moen.

Han oppfordrer bilister til å tenke trafikksikkerhet i forbindelse med all form for lasting.

Adressa.no har mottatt en rekke henvendelser av kreative, merkelig og uforsvarlige lastemåter på kjøretøy. Under kan du se en rekke utrolige bilder og historier fra veiene i Midt-Norge.

Dersom du kommer over lignende i trafikken, send gjerne et bilde på mailadressen webred@adresseavisen.no eller MMS til 07200 med kodeord TIPS

På videoen ser man hvordan lasten virker alt annet enn riktig sikret. Statens vegvesen fastslår at dette ville medført kjøreforbud. Foto: adressa.no-tipser