Ikke sikkert det blir fotoboks i Strindheimtunnelen

Politiet opplyser at andre strekninger kan bli prioritert fremfor den nye tunnelen i Trondheim.

Til tross for at politiet kjenner til at det er mange som bryter fartsgrensa i Strindheimtunnelen er det ikke sikkert at det blir noe av den varslede fotoboksen. 

Saken oppdateres.

For noen uker siden varslet Statens vegvesen at det ville komme fotoboks i Strindheimtunnelen og at den trolig ville være på plass innen få uker.

Det sa de fordi de var lei av råkjørerne i nytunnelen.

Det er imidlertid politiet som beslutter hvor fotobokser skal settes opp. De har ikke tatt noen beslutning i saken.

- I midten av november vil vi ha et regionalt møte om automatiske trafikkontroller med Statens vegvesen. Formål med det er å gjøre opp status på de punktene vi har allerede og vurdere prioritering av nye punkter hvor det kan bli satt opp fotobokser. Da vil Strindheimtunnelen være på listen, sier politioverbetjent Knut Sivertsen, leder for trafikkavdelinga ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

LES OGSÅ: Setter opp fotoboks for å ta råkjørerne

Flere andre punkter på listen

Det er så langt registrert over 300 biler i hastigheter over 150 kilometer i timen i tunnelen. Noe av dette kan være utrykningskjøretøy. Det er også kjent at flere bilister har snudd midt i tunnelen.

Likevel er det usikkert om det blir fotoboks.

- Å si hvilke punkter som får fotoboks blir å foregripe begivenhetens gang. Det ønsker jeg ikke å gjøre, sier Sivertsen.

Han opplyser at andre strekninger hvor det er aktuelt å få fotoboks i Sør-Trøndelag er Stavsjøtunnelen, Væretunnelen og på fylkesvei 710 ved Våvatnet, som ligger i Snillfjord og Orkdal kommune.

I tillegg vil punkter i Møre og Romsdal og Nord-Trøndelag bli vurdert i samme møte.

LES OGSÅ: - Fotoboksen biter ikke hodet av deg

Ikke opplagt valg

På bakgrunn av at det er flere andre belastede strekninger med høye hastigheter er det ikke opplagt at Strindheimtunnelen faktisk får fotoboks.

- Når det gjelder retningslinjene vi har for å vurdere hvilke steder som bør få fotoboks vurderes det farten på stedet og hvor ulykkesbelastet strekningen er. I den nye tunnelen har det ikke skjedd ulykker. Når det kommer til farten er det ett av fire felt som tilfredstiller kriteriet for å få fotoboks, sier senioringeniør Ruth Myklebust i Statens vegvesen.

Hun sier at det også kan ta noe tid for dem å sette opp en fotoboks fra det blir vedtatt.

- Det er litt avhengig av ressurstilgangen, påpeker hun.

LES OGSÅ: Først snur bilisten - så kjører vedkommende mot kjøreretningen

Ikke verste strekning

At 300 har kjørt strekningen over 150 kilometer i timen er ifølge henne ikke unikt.

- Hvis man tar i betrakning hvor mange som passerer der i løpet av døgn, så er det flere andre steder med færre bilister hvor det er over 300 bilister som har kjørt over 150 kilometer i timen i samme periode, sier hun.

LES OGSÅ: Krever fotoboks i Strindheimtunnelen

På forsiden nå