– Lilleby er et bedre forbilde enn Paris

Krf og Høyre i Trondheim mener det er feil å si farvel til småhusbebyggelse på travbane-tomta på Leangen.

Hvordan bydelen som skal bygges der travbanen ligger i dag er ennå ikke avgjort. 

Saken oppdateres.

– Rekkehusets og eneboligens tid er forbi, sa Venstre-politikeren Trond Åm i et intervju i Adresseavisen for et par dager siden. Åm ønsker at travbane-tomta på Leangen, som nettopp ble kjøpt opp av Ivar Koteng & co, bygges ut med et urban preg bestående av hele kvartaler med tilhørende bakgårder.

LES OGSÅ: Koteng kjøper travbanen for 600 millioner kroner

Åm stilte spørsmålet: Hvorfor synes barnefamilier i København og Paris det er greit å bo i leilighet, mens barnefamilier i Trondheim helst skal bo i rekkehus eller enebolig?

– Sola må komme til

Det mener Geirmund Lykke i Krf at han har svaret på.

– Jeg tror han tar feil når han sier at vi kan overføre byggene i Paris til Trondheim. Da ender vi opp med å bygge skyggefulle slumområder. Her i nord er sola så mye lavere, og er det noe alle vil ha der de bor så er det sol og lys. Vi kan bygge høyt, men det må være åpninger mellom husene slik at sola kommer til, sier Lykke.

Han mener det nye området på Lilleby i Trondheim er et godt eksempel på hvordan det kan bygges.

– Der bygges det til dels høyt, med lavere rekkehusbebyggelse innimellom som lar sola komme inn. Den miksen er et bedre forbilde enn Paris, sier Lykke.

Variert tilbud

Høyres kommunalråd i Trondheim, Merethe Baustad Ranum, holder med Lykke.

– Folk har forskjellige behov, og det er viktig at vi legger til rette for at utbyggere kan ha et variert tilbud. Jeg synes det er kjempeflott at det bygges for familier på travbanetomta, og folk må gjerne bo tett, men byggingen må skape god bokvalitet. Det må være grønne deler og arealer for lek, sier Ranum.

– Utbygger må se hva markedet krever. Å si farvel til småhusbebyggelse blir feil, sier kommunalråden.

På forsiden nå