Kvinne hentet opp av vannet i Trondheim

To vitner hoppet ut i vannet og fikk tak i kvinnen før redningspersonell dukket opp.

Nødetatene ble sendt til Østmarkneset på Lade da en person ble funnet livløs i vannet. Video: Espen Bakken

Saken oppdateres.

Brannvesen, ambulanse og politienheter rykket ut til den gamle «tyskerbrygga» langs Ladestien i Trondheim da det kom inn melding om en person i vannet mandag formiddag. 110-sentralen i Sør-Trøndelag ble varslet klokka 11.16.

Dykkere og brannbåt

Brannvesenet sendte ut både dykkere og brannbåten til stedet. Norsk Luftambulanse var også på stedet.

- Personen er tatt opp på land og får livreddende behandling på stedet, sa brannmester André Lindgjerdet ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag i 11-tiden.

Innsatsleder Roger Mogstad fortalte at noen forbipasserende på Ladestien hadde funnet en kvinne som lå livløs i vannet. De fikk delvis berget henne opp av vannet, men ikke ut av vannet.

- Noen av våre politibetjenter var uti vannet og fikk henne delvis opp. Etter hvert kom brannvesenet med båt og vi fikk kvinnen opp i båten, sa han til adressa.nos reporter på stedet.

Vitnene som hoppet ut i vannet etter kvinnen fikk hjelp fra legevakt etter hendelsen. Kommunen bistår med kriseteam, dersom de føler behov for det.

Kvinnen ble fraktet til St. Olavs Hospital, og situasjonen var uavklart. Tirsdag kveld opplyser operasjonsleder Ann Kristin Øie ved Sør-Trøndelag politidistrikt at kvinnen er død.

 
På forsiden nå