Flere poser med hundebæsj dumpet i splitter ny fellesgrill

Turgåer og byggeleder i Statens vegvesen rister på hodet etter at flere hundeposer ble dumpet i en splitter ny fellesgrill på Skansen.

Flere hundeposer hadde blitt lagt igjen i den nye fellesgrillen på Skansen.   Foto: LEIF INGE HASSEL

Saken oppdateres.

Torsdag 9. oktober ble Svingbrua på Skansen åpnet til glede for syklister og gående som har ventet lenge på en tverrforbindelse mellom Skansen og Brattøra.

Samtidig fikk befolkningen også en vakker promenade med enestående nærkontakt med Trondheimsfjorden. På østsiden av Svingbrua er det bygd park med strand, benker, grill og muligheter for ballspill.

- Helt fryktelig

Sist søndag skulle Leif Inge Hassel besøke området for å se med egne øyne hvordan det hadde blitt. Han ble møtt av et heller trist syn i den splitter nye fellesgrillen. Der lå det nemlig flere poser med hundebæsj.

«Hundefolket viser en utrolig kreativitet for å bli kvitt posen med hundskit» skrev Hassel i et leserinnlegg i Adresseavisen i går.

- Det er aldeles strålende at folk kommer på å legge fra seg dette i en grill, utdyper han til adressa.no. Tonen er sarkastisk.

- Området har blitt veldig fint og det er topp utsikt til Munkholmen. Derfor synes jeg det er helt fryktelig at noen gjør noe sånt, sier han.

- Det er ikke noe artig å begynne å grille inni der når man vet hva som har vært der. Grillsesongen er over, men det er ingen unnskyldning, legger han til.

LES MER: - Vi tråkker rundt i klyser av hundedritt

Søppelbøtte i nærheten

Han forsøkte å se etter søppelbøtte, men fant ingen i nærheten. Hassel synes likevel at det ikke holder som unnskyldning.

- Folk har da lommer. Jeg tror alle posene i grillen var hundeposer. Det var i alle fall ikke grillkull, sier han.

Byggeleder Leif Arne Hafstad i Statens vegvesen forteller at noen anleggsarbeidere fortalte at de hadde funnet hundeposer i grillen, og de ryddet det vekk.

Han synes det hele er ganske sjokkerende.

- Det er utrolig å legge noe sånt i en grill hvor det skal tilberedes mat. Vi har en søppelbøtte noen titalls meter unna grillområdet. Det er merkelig oppførsel, fastslår han.

LES MER: «Forby hunder i Trondheim»

Setter opp flere søppelbøtter

Etter å ha blitt gjort oppmerksom på saken, har han funnet ut at det beste er å sette opp flere søppelbøtter nærmere grillen.

- Jeg tror ikke noen har misforstått og trodd at grillen er en søppelbøtte. Det er en grillrist der. Vi ønsker at området skal være fint og vi vil derfor gi folk enda flere muligheter til å kvitte seg med søppel på en skikkelig måte.

Hafstad forteller at folk har tatt imot brua og området på en flott måte, og det har vært mange hyggelige tilbakemeldinger.

- Vi har også registrert at mange har benyttet seg av området, og jeg tror promenaden er veldig verdifull, sier han.

Den nye Svingbrua på Skansen har blitt godt mottatt.  
    
      (Foto: emilie gynnild/statens vegvesen)

Den nye Svingbrua på Skansen har blitt godt mottatt.   Foto: emilie gynnild/statens vegvesen

Brattøra friområde er forlenget. På østsiden av Svingbrua er det bygd park med strand, benker, grill og muligheter for ballspill.  
    
      (Foto: emilie gynnild/statens vegvesen)

Brattøra friområde er forlenget. På østsiden av Svingbrua er det bygd park med strand, benker, grill og muligheter for ballspill.   Foto: emilie gynnild/statens vegvesen

Det var mange som hadde møtt opp tross dårlig vær for å delta på åpningen av Svingbrua 9. oktober.  
    
      (Foto: emilie gynnild/statens vegvesen)

Det var mange som hadde møtt opp tross dårlig vær for å delta på åpningen av Svingbrua 9. oktober.   Foto: emilie gynnild/statens vegvesen

På forsiden nå