- Det er like farlig å sykle uten å være skodd, som det er å kjøre bil uten å være skodd.

Det er hovedpoenget til Morten Karlsen, som fikk et mildt sagt ublidt møte med asfalten i dag tidlig.

Droppet piggdekk

I over 20 år har NRK-journalisten vært vintersyklist i Trondheim. Han er også testansvarlig i Syklistenes Landsforening, og har hatt sine møter med asfalten opp gjennom åra. Men ikke som i dag tidlig.

- Jeg var oppe klokka halv fem for å ta morgensendingen på NRK Trøndelag. Jeg så at det var glatt, og vurderte å hente ned sykkelen med vinterdekk. Men jeg droppet det, og tenkte at det gikk greit uten. Så jeg tok terrengsykkelen uten piggdekk, og la i vei nedover Breidablikkveien. Men cirka 100 meter nedenfor undergangen gikk jeg rett på trynet, sier Karlsen, som ikke legger skjul på at han følte seg sinnssyk dum akkurat der og da.

Følg Adressa.no på Facebook

Skadet tenner

Men han kom seg fort på beina i tilfelle det kom bil, og startet med sin egen lille legesjekk av det blodige ansiktet.

- Jeg fant ut at tennene ikke var intakt. Da var det bare å gå hjem igjen, og jeg vurderte underveis å ta bilen på jobb igjen. Men jeg var i såpass dårlig form at jeg kontaktet kollega Tom-Erik Sørensen, som jeg har morgensendingen med, så han fikk ta den alene. Hadde ikke han vært der, måtte jeg nok gjennomføre sendingen. For det er ikke så mange som kan lede en sending slik på sparket, sier han.

Han kom seg etter hvert til fastlegen hvor han fikk konstatert skader på to tenner, forslått kne og tommel.

- Uovervinnelig

- Hvordan har det seg at en ivrig og erfaren vintersyklist som deg havner på trynet slik?

- Jeg har syklet flere tusen kilometer på vinteren så jeg føler meg uovervinnelig. Jeg har så god kontroll at jeg ikke tror slike ting skjer meg. Men det gjorde det, og jeg er dagens idiot. Gudskjelov ble ikke konsekvensene så store, og det var kun meg selv som ble skadet, sier Karlsen.

Som sykkeltester har han mange sykler og dekk hjemme. I dag har han over 40 piggdekk stående.

- Så det er ikke det det står på. Jeg snakket med flere i dag som fikk seg en overraskelse. Men det er ingen unnskyldning, og jeg burde ha lagt om, sier han.

ADRESSA PLUSS: - Nå lover politikerne fortau

Lært til neste år

- Er du alltid i siste liten med å legge om?

- Ja, jeg er vel egentlig det. Det er jo ofte slik at veien tiner opp, og det er ikke så artig å sykle med vinterdekk når det er sju-åtte plussgrader. Men neste år legger jeg om tidlig, lover Karlsen.

Som tross smellen i munnen, fortsatt kan si NRK Trøndelag med tydelig R.

- Ja, det er ikke verre enn at jeg kan bruke kjeften. Så jeg er på jobb igjen mandag, sier han.

Dette bildet la Morten Karlsen ut på Instgram etter en tur hos fastlegen. Foto: Privat