Det sa Tove Suna Ulriksen (50) i en videoreportasje i Adresseavisen i fjor.

Hun er sjubarnsmor og bestemor, og bor i en leilighet på 50 kvadrat sammen med to av sine barn. De deler to bad og fire toaletter med 17 andre. De er fattige.

I to år på rad har Ulriksen og familien klart å feire jul ved hjelp av Adresseavisens juleinnsamling.

– Ikke bare jula blir bedre – men hele året, sier sjubarnsmor Tove Suna Ulriksen.

Nå er årets juleinnsamling i gang. Vil du bidra? Se hvordan under artikkelen!

– Vi har kost oss med kakao og marshmallows, uten å tenke at vi burde droppet marshmallowen, sier Tove Suna Ulriksen (50).

Tror flere søker i år

Søknadene fra folk som trenger hjelp har allerede begynt å strømme inn hos menighetene i Trondheim i forbindelse med årets utgave av Adresseavisens juleinnsamling. I fjor søkte 1200 om støtte.

– Behovet for en slik innsamling blir bare større. Vi tror det kommer inn flere søknader i år enn i fjor, fastslår Arild Fehn i Kirkens Bymisjon.

Samtidig som noen står i kø for å få hjelp: En gjennomsnittlig trønder vil bruke over 10000 kroner på årets julehandel, ifølge organisasjonen Virke. En gjennomsnittlig nordtrønder vil bruke 9750 kroner, mens sørtrønderen vil bruke 10750 kroner. Bare innbyggerne i Oslo og Akershus antas å bruke mer enn innbyggerne i Sør-Trøndelag.

Juleinnsamlingen er et samarbeid mellom Adresseavisen og menighetene i byen. Kirkens Bymisjon fungerer som bindeledd. Pengene som samles inn blir til gavekort på dagligvarer til de som trenger det mest.

– Lot som jeg gledet meg

I 2012 søkte Tove Suna Ulriksen for første gang. Sjubarnsmoren fra Svartlamoen stilte samme år til intervju i Adresseavisen. Hun fortalte at julen var den verste tiden på året.

– Jeg gruet meg til jul, men måtte late som om jeg gledet meg for barnas del. Jeg visste alltid at dersom vi koste oss fikk vi problemer i januar. Det ballet på seg. I de to årene med støtte fra juleinnsamlingen kunne jeg kjøpe godteri, brus og frukt uten at det gikk ut over januarbudsjettet. Det er ikke bare jula som blir bedre – men hele året. I to år har familien sett tilbake på jula uten vonde minner, sier Ulriksen til Adresseavisen.

Slik bidrar du:

Gi penger hos Adresseavisen på Heimdal eller hos Kirkens bymisjon i Munkegata 4.

Betal med bankgiro. Kontonummer: 4202.24.87412. Merk giroen «juleinnsamlingen», og skriv hvilken avsender du vil at skal stå på listen vi publiserer i avisen.

Send SMS med kodeord MINGAVE til 2160. Da gir du 200 kroner.

Ring 82044729. Da gir du 200 kroner.