Reguleringsforslaget for hvordan Norgesgruppen ønsker det skal bli seende ut på den gamle Esso-tomta i Byåsveien er nå innsendt til Trondheim kommune. Som adressa.no tidligere har skrevet er det planlagt Kiwi-butikk og leiligheter på området.

Åpning 2017

- Vi håper på byggestart våren 2016, med åpning av butikk og innflytting i leiligheter i november 2017, sier Ivar Sølberg, eiendomssjef i Norgesgruppen Eiendom Midt-Norge AS.

Det var i mai i år at den gamle Esso-stasjonen ble revet etter at Norgesgruppen kjøpte arealet. Det betød at over 30 år med bensinstasjonsvirksomhet var en saga blott.

Følg Adresseavisen på Instagram

Følg Adresseavisen på Facebook

Fem etasjer

Planområdet er på 7,8 dekar, og vil inneholde 47 leiligheter. Den nye bebyggelsen er planlagt oppført i fem etasjer med høy første etasje. I tillegg planlegges det to etasjer med parkeringskjeller.

- Hele den nye utbyggingen er på 10 800 kvadratmeter, mens selve næringsarealet er på 2000 kvadratmeter, sier Sølberg.

Kanskje apotek

- Hva skal inn i tillegg til Kiwi og leiligheter?

- Vi har ikke mye plass til mer. Men det kan bli et apotek og en megler i tillegg, sier han.

Norgesgruppen har også kjøpt opp arealer ved General Bangs vei på Dalgård og i krysset Breidablikkvegen/Gamle Oslovei på tomta hvor Villa Italia tidligere drev. På Dalgård skal det komme Kiwi-butikk, mens det på Sverresborg er tenkt Menybutikk.  Planen er at det også blir Vinmonopol der, men dette er fortsatt ikke avklart.

- Vi håper at begge områdene er ferdigbygget i løpet av 2016, senest første halvår i 2017, sier Sølberg.

Slik så det ut da Esso-stasjonen lå i Byåsveien. Foto: Roy Tommy Bråten
Slik kan det bli seende ut sett fra Byåsveien. Foto: Illustrasjon: Per Knudsen Arkitektkontor AS