Nødetatene fikk klokken 02.51 natt til onsdag melding om brann på Sunnland ungdomsskole i Klæbuveien på Nidarvoll i Trondheim. Det var en paviljong bestående av brakker like i nærheten av skolen som sto i full fyr.

Flere boliger i nærheten av skolen er evakuert, sier politiet på stedet. Totalt skal det dreie seg om åtte personer. Disse ble i likhet med beboerne på Risvollan, hvor det også brant natt til onsdag, kjørt til Royal Garden. Ingen av disse ble skadd.

Kunne spredt seg

- Det var en stund fare for spredning til noen omsorgsboliger like øst for bygningsmassen som brant, men iherdig innsats klarte å hindre dette, sier vakthavende brannsjef Ole Anders Holmvaag til adressa.no.

Han opplyser at alt tilgjengelig mannskap befant seg på brannen på Risvollan, men at de umiddelbart klarte å løsrive mannskaper derfra. I tillegg ble det hentet inn mannskaper fra brannstasjonen i Malvik.

- Da vi kom hit konsentrerte vi arbeidet om å hindre spredning til omsorgsboligene, og et administrasjonsbygg like ved. Det har vi klart, men bygningsmassen som det brenner i er helt tapt, sier Holmvaag.

Bygningsmassen huser blant annet en naturfagsal der det befant seg en del kjemikalier. Ifølge Holmvaag fikk man raskt kontakt med ansatte på skolen som kunne redegejøre for hvilke stoffer det dreide seg om, og hvilke mengder.

- Det var så små mengder at det ikke var noen fare for oss, sier Holmvaag.

Uviss brannårsak

I fem-tiden begynte man å få kontroll på brannen, og klokken 05.30 opplyser Holmvaag at de har full kontroll.

Det er uvisst hva som er brannårsaken. Ifølge operasjonsleder Tore Kyllo foretar brannmannskapene en kontrollert nedbrenning.

- Det blir vakthold her utover dagen.

Ifølge inspektør Robert Flataas ved Sunnland skole huser brakkeriggen både naturfagrom, sløydsal, tegnesal og tekstilsal. Han jobber nå med å få en oversikt over konsekvensene dette vil få for skolen.

- Alle elever og ansatte må møte til vanlig tid onsdag morgen, så tar vi  det derfra, sier Flataas til adressa.no.

Vakthavende brannsjef Ole Anders Holmvaag opplyser at spredningsfaren var stor ved Sunnland skole. Foto: Jonas Bjørkli
Det var en stund stor spredningsfare til omsorgsboligene like ved bygningen som brant. Foto: Jonas Bjørkli
Brakkene på Sunnland skole var overtent da nødetatene kom til stedet. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Brannvesenet fikk etter hvert brukt liftene som først var i bruk da det brant i flere boenheter på Risvollan. Foto: Jonas Bjørkli