Pågrepet og mistenkt for brannstiftelse i Trondheim

Politiet setter brannene på Risvollan og Nidarvoll i sammenheng med hverandre.

Brannvesenet forsøkte forgjeves å slukke brannen på Nidarvoll. Onsdag morgen er en voksen mann pågrepet. 

Saken oppdateres.

- Vi har pågrepet en voksen mann som er mistenkt for å ha påsatt brann, sier Anders Sunde-Eidem, leder for etterforskningsseksjonen ved Sentrum politistasjon.

- Er mannen mistenkt for å ha påsatt begge brannene?

LES OGSÅ: Elleve sendt til sykehus etter brann på Risvollan

- Vi setter brannene i sammenheng med hverandre. Brannen på Risvollan startet trolig på utsiden av huset, og brannene startet ikke langt fra hverandre. Mannen har tidligere hatt befatning med brannstiftelse.

Det er iverksatt teknisk og taktisk  etterforskning og kriminalteknikere er koblet på og foretar undersøkelser.

Etterlyser tips

Sunde-Eidem vil ikke si mer om den siktede mannen eller hvor han ble pågrepet. Han understreker at kriminalteknikere ennå ikke har undersøkt huset i Asbjørn Øverås veg på Risvollan eller brakkene på Sunnland ungdomsskole.

De to adressene ligger en kjøretur på om lag 2,5 kilometer fra hverandre. Politiet ønsker tips fra folk som har observert noe utenom det vanlige i området mellom klokken 01 og 03 natt til onsdag.

LES OGSÅ: Stor spredningsfare under brann på Sunnland skole

- Vi vil også komme i kontakt med folk som har gjort relevante observasjoner på nattestid tidligere.

- Vi har hatt flere branner i dette området i høst, først i Hoeggen kirke og så i skitrekket i Vestlia. Setter dere disse i sammenheng med de siste brannene?

- Jeg er klar over at det har vært flere branner i området, og vi skal se på den sammenhengen, sier Sunde-Eidem.

LES OGSÅ: Tror brann i skitrekk var påsatt

Infomøte på hotell

Det er foreløpig uvisst når beboerne på Risvollan og ved Sunnland skole får flytte tilbake igjen. Ifølge Sunde Eidem vil det bli gjennomført et infomøte på Royal Garden onsdag formiddag.

Se bildene fra brannen

Kommunens kriseteam tar seg av 44 personer fra Risvollan og åtte personer fra Nidarvoll. De ble fraktet til Royal Garden etter hendelsen. Elleve måtte innom St. Olavs Hospital etter brannene natt til onsdag.

De ble sjekket for røykskader, men det er ikke meldt om alvorlige skader, opplyser politiet.

Politiet ber om tips fra publikum om mistenkelig/påfallende adferd i området Risvollan/Sunnland i tiden fra klokken et til tre natt til onsdag.

De ber også om opplysninger dersom noen har kjennskap til ildspåsettelser eller forsøk på dette i Trondheim de siste månedene. Tips meldes på 02800.

Brannvesenet fikk det travelt da det begynte å brenne både på Risvollan (bildet) og på Nidarvoll natt til onsdag. 
        
            (Foto: Joakim Slettebak Wangen)

Brannvesenet fikk det travelt da det begynte å brenne både på Risvollan (bildet) og på Nidarvoll natt til onsdag.  Foto: Joakim Slettebak Wangen

På forsiden nå