- Jeg skjønner at det har vært traumatisk for gjestene og de ansatte. Vi ivaretar dem på best mulig måte, og de får helsetilbud. På Royal Garden har vi legevakt, sier hotelldirektør Rune Sagen til adressa.no.

LES PÅ ADRESSA PLUSS: Kieglekroa var vannhull i 52 år

Sammen med hotellsjef Sissel Sandnes møtte han adressa.no fredag morgen. I tillegg til hotellet, drifter de den tradisjonsrike Kieglekroa. Hotellet med sine 60 gjester ble evakuert da Kieglekroa begynte å brenne, og det fikk både brann-, røyk- og vannskader.

- Gjestene ble kjørt til Royal Garden i to busser. Vi ble varslet via innsatslederen i kvart på firetida. Beskjeden var at det brant på Kieglekroa, sier Sissel Sandnes.

Gjester i Trondheim for eksamen

På det tidspunktet var det én person på jobb, men vedkommende fikk raskt hjelp av Securitas-vakt, resepsjonssjef samt Sagen og Sandnes.

- Jeg har hatt et kort møte med gjestene allerede, orientert om det praktiske og beklaget det som har skjedd. Vi har også tilbud om oppfølging til ansatte og de som har bodd her. Det har gått greit ut ifra hvordan det kunne ha gått, Sier Sagen, som er full av lovord om nødetatenes innsats.

- Vi berømmer innsatsleder og brannvesenet som har vært fantastiske med å slå seg gjennom vegger, tak og garasjeporter. Dette kunne blitt en storbrann sånn som jeg ser det. Det har gått fort og greit, og det var også tema på møtet med dem.

Flere av gjestene på hotellet var i Trondheim for å avlegge eksamen, og har fredag morgen fått tilgang til eiendelene sine. Det er uvisst når hotellet åpner rommene og konferansesalen igjen.

Brannskader på hotellet

- Det er brannskader på deler av konferansesalen. Det har vært brann i et lager og i nedkjørsel til parkeringskjelleren, hvor porter er brent opp, sier Sandnes.

Både hotellet og Kieglekroa var midt inne i en travel julebordsperiode da brannen inntraff.

- Det er trist for Kieglekroa som har vært en tradisjonsrik og levende pub for mange, ikke minst journalister. Vi har hatt fullt hele uka, og har hatt et fantastisk julebord. Å se det vi ser i bakgården nå er trist, sier Sagen.

- Er det store skader på Kieglekroa?

- For meg ser det ut som om Kieglekroa er totalskadd. Det er en halvmeter vann nede i den nyoppussede kjelleren.

Full julebordshelg

Fra onsdag til fredag gikk det fra himmel til helvete for den gamle puben, som nettopp hadde fått et ansiktsløft.

- Gulv og møbler og alt ble pusset opp for nesten én million kroner. Det feiret vi på onsdag, og vi ble klappet ut for sammen å ha reist opp Kieglekroa. Personalet er lei seg, og vi skal ha møte med dem etterpå, sier hotelldirektøren.

Han håper å få informert alle som hadde reservasjoner ved hotellet om hva som skjer i helga i løpet av fredag.

- Hvilke arrangementer gjelder det?

- Vi har full julebordshelg med oppimot 1000 gjester, sier Sagen.

- Klarer dere å avvikle det?

- Det tviler jeg på.

Hotelldirektør Rune Sagen (til venstre) informerer gjester ved Thon Prinsen Hotel. Foto: Rune Petter Ness