Gir bort 194 julegaver, etterlyser fremtidige eiere

Kattem Frivillighetssentral etterlyser foreldre på Kattem med et lavt julegavebudsjett.

Disse julegavene mangler mottagere, og gis bort av Kattem Frivillighetssentral i deres lokaler på onsdag.  Foto: Kattem Frivillighetssentral

Saken oppdateres.

- Vi trenger hjelp til å videreformidle pakkene, hvis ikke blir det mange julegaver på barnebarna, ler Gunn Kristin Nilsen, daglig leder i Kattem Frivillighetssentral.

Gikk ikke som planlagt

Pakkene, som er samlet inn av Quality Hotel Panorama på Tiller, skulle etter planen viderformidles til ulike borettslag av frivillighetssentralen.

- Vi fikk beskjed om innsamlingen i starten av desember, og tok deretter kontakt med flere borettslag. Vi har ikke fått så mye respons som ønskelig, og nå sitter vi her med nesten 200 julegaver som vi skal gi videre.

Hver pakke er merket med kjønn og alder.

- Det er alt fra pakker til bittesmå barn til ungdom. Jeg er sikker på at det er noen barn på Kattem som kunne tenkt seg en gave. Målgruppen er enslige foreldre og ellers de som kanskje ikke har så stort julegavebudsjett, sier Nilsen.

Stort engasjement

Lisbeth Groven, husøkonom på Quality Hotel Panorama, er storfornøyd med innsamlingen og engasjementet blant folk.

- Dette er tredje året på rad vi har julegaveinnsamling. I  år har vi mottatt flere gaver enn i fjor. Gavene til Kattem Frivillighetssentral ble levert i går, men det kommer fremdeles folk innom med pakker, sier hun.

Julegavene de mottar fra nå og frem til julaften, gis til Frelsesarmeen, som de to tidligere årene har vært videreformidler av gavene.

Allerede på onsdag inviterer frivillighetssentralen til julegaveutdeling i deres lokaler på Kattem. Dette vil foregå mellom klokken 14.00 og 17.00.

På forsiden nå