- Jeg tar avstand fra enhver bruk av terror, men jeg tar også avstand fra slike tegninger, sier styreleder Ameen Chilwan i Det muslimske samfunnet i Trondheim (MST), etter å ha sett på noen av tegningene fra det franske satiremagasinet Charlie Hebdo.

Bladet trykket de omstridte Muhammed-karikaturene til den danske tegneren Kurt Westergaards i 2006. Som følge av dette ble bladet saksøkt av to muslimske organisasjoner i 2007, men saken kom ikke for retten. I 2011 ble redaksjonslokalene brannbombet, etter at magasinet kom ut med en karikaturtegning av profeten Muhammed på førstesiden.

Westergaards Muhammed-karikaturer sto først på trykk i Jyllands-Posten i 2005, og tegneren ble etter dette utsatt for drapsforsøk og har hatt politibeskyttelse i flere år.

LES OGSÅ: - Terroristene er identifisert

- Bensin på bålet

Chilwan mener det er å be om bråk når media fortsetter å publisere bilder som det Charlie Hebdo gjør.

- Dette har skjedd tidligere i Danmark. Vi vet at konsekvensene er dramatiske. Hvorfor skal man alltid helle bensin på bålet, spør Chilwan.

Chilwan etterlyser derfor strengere regler i media for hva som kan publiseres.

- Ikke følger i Norge

- Å vedta en lov for dette er for sterkt. Men jeg mener de etiske reglene for pressen må defineres på en bedre måte, hvor man er enige om noen etiske og moralske verdier slik at ingen føler seg fornærmet. Det hadde vært bedre for samfunnet, sier Chilwan.

Han tror likevel ikke terrorangrepet i Paris i går får følger for klimaet mellom muslimer og andre i det norske samfunnet.

- Det har vært flere terrorhandlinger før. Jeg tror ikke nordmenn blir mer skeptiske til muslimer nå. De forstår at situasjonen i Frankrike er en annen, sier Chilwan, som mener det er større avstand mellom innvandrere og resten av befolkningen i Frankrike.

- I Frankrike har mange illegale innvandrere alltid skapt problemer, og vært vanskelig for myndighetene å håndtere. I Norge er innvandrere bedre integrert i samfunnet, sier Chilwan.