- Alle fire er døråpnere for Trondheim

Fire trondhjemmere hedret i ny prisutdeling.

Årets Døråpner er et samarbeid mellom Visit Trondheim, Sparebank 1 Midt-Norge og Trondheim kommune. Rita Ottervik delte ut alle fire priser i Storsalen på Rådhuset. F.v.: Eli Arnstad fra Sparebank 1 Midt-Norge, Roald Bergstrøm, John Krogstie, Rita Ottervik, Stein Kaasa, Helge Tiller og Line Vikrem-Rosmæl.  Foto: Visit Trondheim

Saken oppdateres.

Visit Trondheim delte for første gang ut prisen Årets Døråpner torsdag kveld. Fire vinnere fikk pris for sitt brennende engasjement, og et genuint ønske om å sette Trondheim på kartet. Et av kriteriene er at personen skal ha vært vertskap for et større arrangement eller kongress.

Hedersprisen gikk til Stein Kaasa, professor og viseadministrerende direktør ved St. Olavs Hospital. Kaasa leder et av de største palliative nettverkene i verden.

Juryen har særlig vektlagt Kaasas arbeid for å få internasjonale kongresser til Trondheim, deriblant European association palliative care research conference (EAPC). Den er blitt arrangert to ganger i byen – med fire års mellomrom.

- Mye å vise frem

Kaasa selv ble svært overrasket da han troppet opp på rådhuset og fikk heder, ære og et bilde av Håkon Bleken torsdag kveld.

- Dette er stor stas – og veldig overraskende, sier Stein Kaasa til adressa.no.

Kaasa har jobbet for at Trondheim, St. Olavs Hospital og NTNU skal bli lagt merke til.

- Intensjonen vår har vært å sette oss på det internasjonale kartet. Vi har etter hvert funnet ut at det å arrangere møter og konferanser i Trondheim med folk fra 30 til 40 ulike land er fullt mulig. Vi opplever at gjestene liker byen. Den er kompakt, og vi har mye å vise frem. Det at folk kan bo i midtbyen og gå til alt som skal skje, er en fantastisk befrielse for mennesker som kommer fra storbyer som Milano, Paris og New York, sier Kaasa.

Ikke et one-man-show

Selv om Kaasa personlig mottok prisen, understreker han at flere fortjener heder.

- Dette er ikke et one-man-show. Mange som jobber med kreftbehandling og lindrende behandling ved St. Olavs og ved det medisinske fakultetet på NTNU har bidratt. 40 til 50 personer har frivillig tatt rollen som lokale verter under besøk. Vi har sammen gått ut av boksen, og lagd konferanser «på trøndersk». Det har funket veldig bra, sier Kaasa.

Han lover at Trondheim vil trekke folk til store konferansen også i fremtiden.

- Vi henger ikke på latsiden, sier Kaasa.

Helse, teknologi og korps

Roald Bergstrøm, John Krogstie og Helge Tiller fikk Årets Døråpner for sitt engasjement i byen.

Bergstrøm er seniorrådgiver i Helsedirektoratet. Han har vært i førersetet i helsekonferansene i Trondheim. Han har blant annet bidratt til å få velferdsteknologikonferansen til byen.

Krogstie er professor i informasjonssystemer ved Institutt for datakunnskap og informasjonsteknikk på NTNU. Juryen trekker frem hans engasjement rundt Norsk konferanse for IKT i offentlig sektor (NOKIOS).

Tiller har siden 70-tallet drevet frivillig korpsarbeid. Juryen omtaler ham som en ildsjel, og gir ham æren for at NM i Janitsjar er blitt arrangert i Trondheim siste 24 år.

Viktig for økonomi og omdømme

Årets Døråpner-priser skal deles ut årlig fremover.

- Det er svært viktig for oss å gjøre stas på dem som gjør noe for omdømmet til Trondheim, og bidrar til at mye penger legges igjen i byen, sier reiselivsdirektør i Visit Trondheim, Line Vikrem-Rosmæl.

Hun kaller de fire prisvinnerne ildsjeler.

- De gjør mer enn det de får betalt for. Det beste er at de synes det er artig å vise frem fagmiljøene sine og Trondheim by. Våre fire prisvinnere er gull verdt, sier Vikrem-Rosmæl.

Prisutdelingen er et samarbeid mellom Visit Trondheim, Sparebank 1 Midt-Norge og Trondheim kommune. Rita Ottervik delte ut alle fire priser i storsalen på rådhuset.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå