Diesel rant ut i havna

En oljevernaksjon er satt i gang i havneområdet i Trondheim etter at betydelige mengder diesel har lekket ut i sjøen.

Saken oppdateres.

Dieselen har lekket ut i Skansen småbåthavn, men har spredt seg også utenfor småbåthavna. Aksjonen ledes av interkommunalt utvalg for akutt forurensning. Diesel blir forsøkt samlet opp med båter og flere lenser. Det skal ikke være funnet oljeskadd sjøfugl.

Vakthavende brannsjef Ole Ludvigsen i Trøndelag brann og redningstjeneneste opplyser at lekkasjen ble varslet ved ni-tiden i dag av personer som hadde sett olje på sjøen, men det er uklart når utslippet skjedde.

Feil i dieselpumpe

Årsaken til utslippet er feil på en dieselpumpe som brukes til å fylle drivstoff på båter i småbåthavna. Lekkasjen skjedde trolig under fylling, og er stanset. En del av oljen har løst seg opp.

- Vet vet ikke hvor mye diesel som har lekket ut, men spredningen tyder på at det dreier seg om anselige mengder. Pumpa er knyttet til en tank som tar 12 000 liter, sier Ludvigsen.

På overflaten

Brannvesenet har to båter i aksjon, mens kystvakten deltar med en båt.

- Oppsamlingen konsentreres om den dieselen som ligger så konsentrert at den kan fanges opp av lensene. Diesel som ligger som er tynn film på overflaten, vil fordampe, sier Ludvigsen

 
 
På forsiden nå