Lege bekrefter at fødsler fremskyndes

Stikk i strid med klinikksjefens ord bekrefter en lege ved kvinneklinikken ved Kvinne- og barnsenteret, at det oppfordres å bruke hormoner for å fremskynde fødsler innen «kontortiden».

Saken oppdateres.

- Det har blitt sagt at man skal bruke hormoner for å fremskynde fødslene innen det magiske klokkeslettet, sier en lege ved kvinneklinikken på St. Olavs Hospital til Adresseavisen.Legen ønsker å være anonym fordi ledelsen har presset de ansatte sterkt til å være solidariske og «enige om alt» når det gjelder sparetiltakene som er foreslått ved sykehuset.

- Hvordan ble forslaget om bruk av hormoner for å fremskynde fødsler mottatt blant dine kolleger?

- Dette forslaget er ikke et resultat av en debatt. Denne beslutningen er tatt av ledelsen, svarer legen.

Etter at det ble kjent at St. Olavs stenger den ene fødestua etter klokken 20 på hverdager og i helgene for å spare penger, har ikke reaksjonene latt vente på seg. Andre sparetiltak som er forslått ved det nye Kvinne- og barnsenteret på Øya, er å anmode de fødende til å se an situasjonen lengst mulig før de drar på sykehuset. Jordmødre har også blitt oppfordret til å kun gi «nødvendig omsorg».

Tiltakene er kun gitt muntlig til de ansatte, men legen bekrefter uttalelsene til Nina Schmidt i Den norske jordmorforeningen i Adresseavisen lørdag.

LES OGSÅ: Her bør du ikke føde nattestid

På forsiden nå