- LO er en useriøs aviseier

Knut Okkenhaug, leder i Trondhjems Journalistforening, mener at nedleggelsen av Arbeideravisa viser at LO er en useriøs aviseier.

Saken oppdateres.

Arbeideravisa ble i kveld lagt ned med umiddelbar virkning kun fire måneder etter oppstarten. Fagbevegelsen i Trondheim er største eier i avisen, sammen med 170 privatpersoner som har kjøpt aksjer.

Dårlig økonomi er grunnen til at det nå er slutt for avisen.

- Useriøst

Knut Okkenhaug, leder i Trondhjems Journalistforening, er ikke imponert over eiernes beslutning om å legge ned.

- Det er trist at LO har et så useriøst forhold til avisdrift. Dette viser at fagbevegelsen i Trondheim er en useriøs aviseier. De gir opp en avis etter fire måneder, det synliggjør at de ikke skjønner at man må bruke noe tid på at en avis skal sette seg i markedet og tilkjempe seg lesere, sier Okkenhaug.

- Leker med arbeidstakerne

Okkenhaug er overrasket over avgjørelsen som ble tatt på styremøtet i kveld.

- Jeg er overrasket over at en avis gis så lite levetid i en så stor by som Trondheim og ikke gir den sjansen utover de fire månedene. LO leker med arbeidstakernes framtid ved å gi opp etter fire måneder, sier han.

Arbeideravisa var avhengig av å selge 4400 eksemplarer for å gå rundt økonomisk, men solgte kun rundt 1700. I tillegg ble det klart at redaktør Charles Utvik skulle slutte i jobben fra 1. juni i år.

 
På forsiden nå