Det var like før klokka 11.00 fredag formiddag at Statens vegvesen vinket inn en semitrailer med estisk sjåfør under en vanlig kontroll på Sandmoen i Trondheim.

- Mannen ble anmeldt for å ha sikthindring i synsfeltet. Det skaper store blindsoner, og er trafikkfarlig. Dessverre er det veldig vanlig at vogntogsjåfører kjører med gjenstander i frontruta, sier inspektør Jan Ivar Moen ved utekontrollen i Statens vegvesen Sør-Trøndelag.

- Forstår ikke alvoret

- Det som frustrerer oss mest, er at det ikke er noen stor forståelse blant sjåførene om at dette er trafikkfarlig. Mange plukker vekk disse hyllene på dashbordet like før de blir stoppet i kontroll. Det er betenkelig at folk kjører med slikt, sier han.

Han mener blindsone er et stort problem på tunge kjøretøy. Det har vært tilfeller hvor det har ført til dødsulykker.

- Vi vet ikke hva de gjør med pc-en i frontruta. Noen bruker dem kanskje som gps. Vi får jo bare håpe at de ikke sitter og ser film mens de kjører, sier Moen.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

- Uakseptabelt

Sjåføren ga ingen god forklaring på hva han brukte den bærbare pc-en til mens han kjørte. Sjåføren fikk kjøreforbud, og må fjerne sikthindringen før han får kjøre videre.

- Saken er oversendt politiet. Dette er uakseptabelt og direkte trafikkfarlig. Jeg håper også sjåføren forstår det, sier Moen.

Inspektør Ole Hammer ved utekontrollen var den som stoppet semitraileren på E6.

- Vi så at deler av frontruta var dekket, først med hylla på dashbordet og så denne pc-en som var slått opp. Det virket ikke som den var på, men vi tok med semitraileren inn i hallen vår for en bremseprøve. Sjåføren kan ha rukket å slå den av, sier han.

- Det er ganske skremmende at folk kan kjøre slik. Det er et ganske stort felt hvor han ikke kan se verken fotgjengere eller lyskryss, mener Hammer.

Krimvaktleder Arild Hopsø ved Sentrum politistasjon i Trondheim opplyser at sjåføren har mottatt et forelegg på 5000 kroner som følge av forholdet.