220 nye studentboliger i Trondheim

Høyre, FrP, KrF og V, vedtok i forbindelse med statsbudsjettet å finansiere 2000 nye studentboliger i Norge i 2015.

Bygges flere: Studentsamskipnaden i Trondheim får statlige penger i år til å bygge 220 nye studentboliger. 

Saken oppdateres.

Det har aldri før vært bygget flere studentboliger, og nivået er over dobbelt så høyt som under forrige regjering. Da var gjennomsnittet 975 boliger i året, ifølge en pressemelding fra samarbeidspartiene Høyre, FrP, KrF og V.

De fire partiene vedtok i statsbudsjettet for 2015 å finansiere 2000 nye studentboliger i Norge i 2015. Av de 2000 studentboligene, får Studentsamskipnaden i Trondheim midler til å bygge 220 nye boliger på Moholt.

Presset leiemarked

Studentene selv har gjennom Norsk studentorganisasjon (NSO) uttalt at det aller viktigste for studentenes økonomi er tildeling av tilskudd til bygging av studentboliger.

- Aldri før er det gitt tilskudd til så mange studentboliger i Trondheim. Tilgang på et sted å bo for en relativt rimelig penge er viktig for å kunne studere på heltid. I et presset leiemarked med høye priser og få utleieboliger i forhold til behovet, er studentboliger særlig viktig. I Trondheim er det også mange internasjonale studenter som ønsker bolig gjennom Studentsamskipnaden, sier Frank Jenssen, Høyres stortingsrepresentant til Adresseavisen.

Den blåblå regjeringen har programfestet at den vil bygge ut flere studentboliger.

- Med årets tildeling settes det kraft bak ordene, og løftene i regjeringsplattformen er oppfylt allerede i vårt andre statsbudsjett, sier Jenssen.

- Avgjørende

Gruppelederne i KrF og Venstre i Trondheim, Geirmund Lykke og Jon Gunnes, sier det er avgjørende for attraktiviteten til Trondheim som studentby at man kan tilby gode og rimelige studentboliger gjennom samskipnaden.

- En opptrapping av studentboliger har stått i våre programmer lenge, og vi er svært tilfredse med at det nå endelig skjer noe, sier de to i en pressemelding.

På forsiden nå