Vil du ha et kamferdrops i russelua di? Da må du kysse kantinedama på munnen.

Sammen med politiet har Hovedrussestyret i Trondheim (HiT) kommet frem til årets liste for russeknutene. To tradisjonsrike knuter er blitt fjernet på grunn av farerisikoen ved å utføre disse.

- Vi har fjernet Åge Aleksandersen-knuten (drikk fire 0,33 l enheter og en pizza i løpet av «4 pils og en pizza» av Åge Aleksandersen) og knuten hvor man sitter i en rundkjøring og drikker hvis noen tuter på dem, forteller russepresident i HiT, Leik Nygaard til adressa.no.

Se alle knutene i lenken til høyre i artikkelen

Bryter med tradisjonen

Disse knutene har eksistert i flere år. Nå ønsker de å bryte denne tradisjonen.

- Vi fjerner enkelte knuter som kan ha negative utfall. Samtidig er vi et kreativt russestyre, så det å komme opp med nye knuter skal ikke være noe problem, sier russepresidenten.

I tillegg til å fjerne noen knuter, har HiT bestemt seg for å legge til en knute.

- Vi har bestemt oss for å lage en knute for vaksinen mot hjernehinnebetennelse. Dersom de tar vaksinen, får de noe i russelua for det, forteller Nygaard.

Mye kreativt

Til tross for at HiT har gjort endringer for sikkerhetens skyld, er det fortsatt mange kreative knuter å finne. Vi spurte russepresidenten om hva han synes om noen av knutene.

32. Ha seksualundervisning for en førsteklasse, hvor du demonstrerer bevegelsene i praksis. For dette får du en liten blomst i russelua.

- Denne vil jeg se på som både nyttig og morsom. Seksualundervisningen på skolen er ikke mye å skryte av, og ofte er det i overkant kleint med lærerne som skal forklare. Å vise det på en litt morsommere måte med en avgangselev vil nok lette litt på stemningen i klasserommet, sier han.

35. Vask en bil i skolegården i bikini/speedo (helst en lærer sin bil). Du får en bit av en svamp i lua.

- En god knute jeg vet lærerne har godt av. Det er for mange skitne biler ute på parkeringsplassen, og er det varmt nok får man sole seg litt samtidig.

47. Kjøp en frossenfisk, og gå en tur med den i byen. Du får en bonbon-fisk i lua.

- Hadde ikke fisk vært det ekleste jeg vet om, hadde jeg lett gjort denne. En knute som er morsom og lett å gjennomføre, mener Nygaard.

Når det gjelder nakenhet, er ikke russepresidenten blyg.

68. Få en Happy Meal-leke ved å bestille en Happy Meal i McDrive naken.

- Den synes jeg er en veldig morsom og nokså uskyldig knute. Det er ikke umulig at man kan se meg gjennomføre den der i mai.

92. Ha sikker sex med presidenten i HiT, og få en hvit champagnekork i lua.

- Rett og slett en kjempebra knute.

Presidentens favoritt er en knute han håper gagner han selv.

- Jeg må være ærlig nok å si at det er den knuten hvor folk skal kjøpe nattmat til et medlem av HiT. Den kan nok redde meg en sulten natt i mai, innrømmer han.

Her er russeknutene 2015.