En russeknute for å hjelpe kreftrammede

Russen har laget en russeknute for å gå med bøsse for Kreftforeningen.

Fjorårets russ dro inn et rekordbeløp for bøsseaksjonen i fjor. I år vil de samle inn mer. Bildet er fra aksjonen i 2014.   Foto: KIM NYGÅRD

Saken oppdateres.

Krafttak mot kreft har de siste årene blitt så populær blant russen, at de lagde en russeknute av aksjonen. Går du med bøsse for Kreftforeningen, får du en minibøsse i russelua.

- Det slo veldig an i fjor da det ble en russeknute. Det er veldig lett å selge inn for russen når det er en knute. Det er jo veldig kult å vise at man har vært med på noe sånt, sier president i Hovedrussestyret i Trondheim (HiT), Leik Nygaard.

Kommunikasjonssvikt

Det så lenge ut til at Tiller vgs ikke skulle delta på aksjonen, men det skulle vise seg å være en kommunikasjonssvikt mellom partene. Etter at visepresidenten på skolen kom i kontakt med styret i HiT, fant hun ut at de ikke var meldt på.

- Vi mangler aksjonssjef, så vi har ikke fått gjort noe med det ennå. Men planen er å melde seg på, sier visepresident på Tiller videregående skole, Therese Karlsen til adressa.no.

Ti millioner mer

Årets tema for aksjonen er personlig tilpasset behandling. På grunn av at kreftforskning er et langsiktig arbeid, vil Kreftforeningen støtte opp om dette arbeidet i år også. Neste uke vil alle videregående skoler i Trondheim delta på aksjonen.

- Vi er veldig takknemlig for alle som vil bidra, og engasjementet fra russen er vi veldig fornøyde med, sier distriktssjef Eva Faanes i Kreftforeningen Midt-Norge.

I fjor samlet russen i Trondheim inn et rekordbeløp på 401 000 kroner, over dobbelt så mye som året før. I år vil Kreftforeningen ta en ny innsamlingsrekord over hele landet.

- I år skal vi prøve å slå våre rekorder, og da er målet å samle inn 35 millioner kroner på landsbasis, forteller distriktssjefen.

Det er ti millioner mer enn fjorårets mål på 25 millioner kroner på landsbasis.

Viderefører tradisjonen

Russen har de siste årene deltatt på bøssebæringen, og har blitt en sentral hjelp for Krafttak mot kreft.

- Vi merker at de aller fleste skolene vil videreføre tradisjonen med å gå for Kreftforeningen. I år er det femti skoler som er med fra Midt-Norge, og det utgjør 4500 bøsser, sier Faanes til adressa.no.

I fjor var Kristen videregående skole den eneste skolen som ikke deltok på aksjonen. Russepresident Magnus Sveberg understreker at de i år skal gjøre sitt beste for innsamlingen neste uke.

- Til nå er vi ca 80 prosent av avgangslevene som skal delta, men vi prøver å få med alle. Vi på KVT skal gjøre vårt ytterste for å samle inn mest mulig penger til årets aksjon, forteller Sveberg.


Dette er skolene som er med i år:

Nord-Trøndelag: Ytre Namdal vgs, Val vgs, Grong vgs, Steinkjer vgs, Verdal vgs, Levanger vgs, Leksvika vgs, Ole Vig vgs, Meråker vgs og Inderøy vgs,

Sør-Trøndelag: Åfjord vgs, Fosen vgs, Hemne vgs, Gauldal vgs, Oppdal vgs, Malvik vgs, Røros vgs, Orkdal vgs, Hitra vgs og Frøya vgs.

Trondheim: Heimdal vgs, Trondheim Katedralskole, Strinda vgs, Charlottenlund vgs, Byåsen vgs, Thora Storm vgs, KVT vgs og Tiller vgs.

Møre og Romsdal: Sunndal vgs, Atlanten vgs, Kr.sund, Fræna vgs, Kristiansund vgs, Tingvoll vgs, Molde vgs, Romsdal, Akademiet i Molde, Rauma vgs, Haram vgs, Ålesund vgs og Fagerlia vgs

Onsdag 11.mars vil Kreftforeningen også arrangere konserten Vinterlyd. Her vil artistene OnklP og De fjerne slektningene, Jaa9, Erik og Kriss, Astrid Smeplass, Marcus og Martinus, The Main Level og Isac Elliot være med.

Distriktssjef Eva Faanes er veldig fornøyd med russens engasjement. 
        
            (Foto: Kreftforeningen)

Distriktssjef Eva Faanes er veldig fornøyd med russens engasjement.  Foto: Kreftforeningen

På forsiden nå