Fortsatt politivakthold utenfor synagogen

Politiet sto vakt utenfor synagogen i Trondheim da det ble holdt gudstjeneste i kveld.

Bevæpnet politi med politihund sto vakt utenfor synagogen i Trondheim i kveld 

Saken oppdateres.

Væpnet politi med politihunder voktet utenfor synagogen i Arkitekt Christies gate i Trondheim under en gudstjeneste i kveld.

- Det er politivakt utenfor synagogen fordi det er et arrangement her, det er ingen annen grunn, sier styreleder Rita Abrahamsen i Det Mosaiske Trossamfunn i Trondheim.

Abrahamsen sier de er i kontakt med politiet når det gjelder vaktholdet.

- Vi er i dialog med politiet, og det er politiet og PST som avgjør om det skal være vakthold fremover, sier Abrahamsen.

Politiet har ved flere anledninger holdt vakt utenfor synagogen som følge av den generelle situasjonen i etterkant av terroraksjonene i paris og København. I februar voktet bevæpnet politi synagogen under et barnetreff.

- Det er ingen konkrete trusler som har kommet inn, og det er ingen indikasjoner på at noe skal skje eller at noe er uvanlig, sa operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Sør-Trøndelag politidistrikt den gang.

Etter angrepet på en koscherbutikk – en butikk med jødisk mat – i etterkant av angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, har sikkerheten rundt Det mosaiske trossamfunn i Trondheim vært høynet.

Etter terroren i København ble sikkerheten vurdert på nytt, i samråd med både politiet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

På forsiden nå