Kultursjef Tommy Jensen fra Gran døde lørdag:

Fikk hjertestans under korps-NM i Trondheim

45 år gamle Tommy Jensen falt om ved siden av sin samboer i Olavshallen lørdag. Livet sto ikke til å redde.

Aina Solberg og Tommy Jensen var svært glad i korpsmiljøet, og hadde deltatt på flere NM i janitsjar i Trondheim. Lørdag falt Tommy om i Olavshallen, og døde på stedet.   Foto: gry solberg

Saken oppdateres.

Kultursjef i Gran kommune i Oppland, Tommy Jensen (45) døde under norgesmesterskapet for janitsjarkorps som arrangeres hvert år i Trondheim.

Det var lokalavisa Hadeland.no som først omtalte saken.

Falt om i Olavshallen

Jensen var også svært engasjert i kultur på fritiden, og hadde et spesielt nært forhold til korps. Han var slagverker, og hadde både samboeren Aina Solberg og den yngste sønnen (19) med til Trondheim. Solberg hadde også faren og søsteren sin til stede på korps-NM.

- Vi hadde deltatt med Nannestad janitsjar fredag ettermiddag, og på lørdag var vi i Olavshallen for å høre de andre korpsene, forteller Solberg til adressa.no.

Familien gikk ned i kjelleren på Olavshallen for å se på utstillingen av instrumenter da Jensen klagde på ryggsmerter.

- Han sa at han hadde vondt høyt oppe i ryggen, og da jeg spurte om han ville gå ut, svarte han ja. Deretter falt han om, og jeg klarte så vidt å ta imot ham før han gikk rett i gulvet, sier hun.

Brukte hjertestarter

Solberg fikk raskt hjelp av en ambulanselærling, og de startet hjertekompresjon. 113 ble også ringt, og Solberg ble gitt instrukser om hva de skulle gjøre.

- Det var mye folk der, og de var flinke til å skjerme Tommy. De stengte inngangen og holdt flere folk unna, skryter samboeren.

En annen person kom også løpende til med en hjertestarter, men Jensen ble erklært død på stedet etter en halvtime. Legen mente at det trolig var utposning på hovedpulsåren som sprakk.

- Vi forsøkte alt, men det var forgjeves. Det kom så uventet og jeg føler vi fikk god hjelp underveis. Han har aldri hatt indikasjoner på hjerteproblemer. Han hadde høyt blodtrykk, men gikk jevnlig til kontroll for det.

Lidenskapelig opptatt av musikk

Hun forteller videre at hun er glad for at hun hadde familien i nærheten da det skjedde. Sønnen på 19 år var på hotellrommet, mens hennes far og søster var sammen med henne da Jensen falt om.

- Korpset var også fantastiske på lørdag kveld. De tok hånd om oss og vi ble fulgt opp godt, sier hun.

1. april ville Jensen fylt 46 år. Han etterlater seg samboer og to sønner. Han var lidenskapelig opptatt av musikk.

- I februar gikk han av som leder av skolekorpset. Han hadde vært leder i omtrent ti år. Det var musikk omtrent hver kveld, og han spilte også i band. Vi har deltatt på janitsjar-NM i Trondheim i flere år, og har alltid hatt det veldig morsomt, forteller Solberg.

- Varm og omtenksom

Lørdag kveld kjørte familien hjem til Maura i Nannestad kommune. Det blir begravelse tirsdag 31. mars i Bjerke kirke i Maura.

- Han var en veldig varm person og svært omtenksom. Han hadde alltid en løsning på ting, og det var ingenting som var vanskelig. Vi vil savne ham dypt, sier Solberg.

Olavshallen har to hjertestartere tilgjengelig i bygget. Direktør i Olavshallen, Bjørgvin Thorsteinsson forteller at det er en sjokkartet situasjon når noen dør så plutselig. Han ønsker å rose de som bidro når Jensen falt om. Ambulansen ble ringt umiddelbart, og var på plass etter kun tre minutter.

- Jeg er veldig imponert over Norges musikkorps forbund for måten de fulgte opp familien og korpset. Det var flott håndtert, helt eksemplarisk.

Thorsteinsson forteller at situasjonen var udramatisk, og at folk fort forsto hva som skjedde og hjalp til.

Tommy Jensen var lidenskapelig opptatt av musikk. Her er han bak trommene hos Oslopolitiets storband.  
        
            (Foto: Vegar Berger Vannebo)

Tommy Jensen var lidenskapelig opptatt av musikk. Her er han bak trommene hos Oslopolitiets storband.   Foto: Vegar Berger Vannebo

På forsiden nå