Gjennom dette vinduet rømte ranet 80-åring

Mannen ble bundet med strips og fikk kuttskader i hodet etter å ha blitt ranet i Trondheim.

Gjennom dette kjellervinduet kom 80-åringen seg ut, og fikk varslet nabo om at han var ranet og overfalt.  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

Det var klokken 00.45 natt til onsdag at politiet i Trondheim ble varslet om at en 80-åring hadde blitt overfalt og ranet i og utenfor sitt hus i Bratsbergvegen.

Mannen ble ifølge politiet kjørt til St. Olavs hospital med slagskader, og ved 03.30-tiden ble en mann i 40-årene pågrepet i nærheten av åstedet.

Stripset og sendt i kjelleren

adressa.no møtte sønnen til 80-åringen. Natt til onsdag var han på sykehuset sammen med sin far, og der fikk han høre om dramaet som utspant seg.

- Han ble overfalt da han skulle ut for å flytte sykkelen sin ved midnatt. Gjerningsmannen skal ha gjemt seg bak søppeldunkene som stod ved vindfanget, og sprang frem da far kom ut. Det oppsto et basketak på trappa før far min ble truet ned i kjelleren. Han ble stripset rundt armene, og ble stengt inne i et rom, sier sønnen til adressa.no.

Til tross for at 80-åringen var stripset og forslått klarte han etter hvert å komme seg ut gjennom et lite kjellervindu. Mens han var i kjelleren hørte han det ble romstert i huset.

LES OGSÅ: Slik skjulte tyvene stjålne sykler

Roser 80-åringens mot

80-åringen kom seg etter hvert til en nabo, og politiet ble varslet. Mannen er på sykehuset, og det skal etter forholdene gå bra med ham.

Avdelingsleder ved krimvakta, Berit Hilmarsen, vil på nåværende tidspunkt ikke gå inn i detaljer om hva som skjedde med 80-åringen.

- Men vi er helt klare på at mannen har utvist betydelig mot og egeninnsats slik at politiet fikk pågrepet gjerningsmannen. Det er 80-åringen selv som har gjort jobben, sier Hilmarsen.

80-åringen ble onsdag ettermiddag avhørt av politiet på sykehuset. Politiadvokat Marianne Høyer ønsker imidlertid ikke å gå ut med hva mannen har fortalt fra nattens hendelser, i og med at retten foreløpig ikke har tatt stilling til fengslingsspørsmålet.

Grov vold

Hilmarsen vil ikke si noe om det ble borttatt penger fra huset.

- Men intensjonen var å ta penger fra 80-åringen, og det er ikke beløpet som er viktig her. Vi anser mannen som utsatt for grov vold. Han har alvorlige kuttskader i hodet, sier Hilmarsen.

40-åringen som ble pågrepet har erkjent forholdet. Han vil bli fremstilt for retten gjennom kontorforretning. Det vil si at en dommer avgjør om det blir fengsling eller ikke uten at den siktede er til stede. Det vil først skje torsdag, opplyser politiadvokat Marianne Høyer.

Politihund fant mannen

- Mannen er tidligere dømt for voldshandlinger, sier Hilmarsen.

Det var politihunden Bjarke som til slutt lokaliserte gjerningsmannen i et skogholt i nærheten av åstedet. Mannen gjemte seg i en bekk da hunden fant ham. Det ble funnet gjenstander på mannen som tilhører fornærmede.

En mann i 40-årene er pågrepet og siktet for å ha overfalt og ranet en mann på 80 år i Bratsbergvegen natt til onsdag. Video: Joakim Slettebak Wangen.

Avdelingsleder ved krimvakta, Berit Hilmarsen, vil på nåværende tidspunkt ikke gå inn i detaljer om hva som skjedde med 80-åringen. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Avdelingsleder ved krimvakta, Berit Hilmarsen, vil på nåværende tidspunkt ikke gå inn i detaljer om hva som skjedde med 80-åringen.  Foto: Morten Antonsen

Her er den mistenkte mannen i 40-årene nettopp blitt pågrepet av flere politipatruljer. Han ble funnet i skogholtet til høyre i bildet av politihunden Bjarke. 
    
      (Foto: Joakim S. Wangen)

Her er den mistenkte mannen i 40-årene nettopp blitt pågrepet av flere politipatruljer. Han ble funnet i skogholtet til høyre i bildet av politihunden Bjarke.  Foto: Joakim S. Wangen

På forsiden nå