Adressen er Gamle Oslovei 1-5, like over veien for Byåsen butikksenter. Her skal Norgesgruppen etablere et bydelssenter, og her ønsker Vinmonopolet å bli en av leietakerne. Dermed kan byåsingene få mulighet til å kjøpe juleakevitten i nærområdet neste år.

Ja fra rådmannen

–Lokalene innfrir våre krav om god adkomst, sentral beliggenhet i handelsområde, god parkering, samt driftsmessige krav om blant annet varemottak, skriver Vinmonopolet i sin søknad til kommunen.

Tirsdag etter påske skal formannskapet i Trondheim ta stilling til Vinmonopolets søknad. Rådmannen anbefaler beliggenheten.

–Verken politiet eller rådmannen har merknader til søknaden, skriver rådmannen.

Lang jakt

Det er snart seks år siden Vinmonopolet vedtok å åpne nytt utsalg på Byåsen. Men jakten på et egnet lokale har vært utfordrende for Vinmonopolet. Da de i januar 2010 for første gang søkte etter tak over hodet, fikk de tilbud både fra Stavset, Sverresborg, Hallset og Havstein. Men ingen kunne tilfredsstille Vinmonopolets krav.

–Lokalet må ha en egnet størrelse, ha tilstrekkelig antall parkeringsplasser og ligge i et område hvor folk handler. Vi stiller også en del tekniske krav til lokalet, uttalte kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen til Adresseavisen i 2012. Da gikk de i gang med en ny utredningsrunde for å finne lokaler.

I november 2014 uttalte pressesjef Jens Nordahl at nytt utsalg kan åpne i 2015 «et sted nært Byåsen butikksenter». Nå tyder alt på at polet vil ende opp rett over veien for butikksenteret.

Neste år

Norgesgruppen har planene klare for et 2200 kvadratmeter stort bydelssenter på tomta.

–Vi kaller det Sverresborg nærsenter. Her skal vi inn med en relativt stor Meny-butikk og et apotek i tillegg til polet, sier Ivar Sølberg, eiendomssjef i Norgesgruppen.

På toppen av senteret vil det bli 22 leiligheter. Planlagt byggestart er i høst, og senteret er forhåpentligvis klar for åpning desember 2016.

–Hva betyr det å få Vinmonopolet inn i senteret?

–Vinmonopolet er en stor og god leietaker, og det betyr mye på sikt. Når vi i tillegg etablerer en fullsortimentsbutikk i senteret, tror vi at dette vil berike hele bydelen. Sammen med Byåsen butikksenter vil dette området bli et naturlig samlingspunkt for hele Byåsen. Vi tror også at dette vil tette litt av handelslekkasjen fra Byåsen, sier Sølberg.

20 utsalg

Vinmonopolet har i dag 20 utsalg i Sør-Trøndelag, og seks av dem ligger i Trondheim. Kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen er glad det nå ligger an til et sjuende utsalg i Trondheim.

–Dette er noe vi har ventet på i mange år. Det har vært en kjempelang prosess, men vi har ikke funnet egnet lokale før nå. Så fort dette bygget er ferdig, så er vi klare til å flytte inn, sier Lorentzen.

Terje Nytrem t.v. og Ivar Sølberg i Norgesgruppen er glad for å få Vinmonopolet inn i det nye butikksenteret på Byåsen. Foto: jens petter søraa