- Strindheimtunnelen er stengt i tidrommet mellom klokken 22.00 og 06.00 natt til tirsdag, opplyser Brynhild Snilsberg ved Statens vegvesen.

Eksperimentell vask

I løpet av de åtte timene skal det eksperimenteres med forskjellige typer renhold i tunnelen.

- Vi skal bruke det beste utstyret vi har i Midt-Norge for vasking og feiing. Så skal vi dokumentere effektene før og etter vask, sier Snilsberg.

I løpet av natta skal de teste utstyret på tre felt. Der skal de i løpet av natta teste, vaske og dokumentere veibanen, vegger, tak, lys og armatur.

Gatevask

Hun sier at dersom de ikke rekker over alt i løpet av natt til tirsdag, så blir tunnelen stengt også en kort periode natt til onsdag.

- Men det tror jeg ikke blir nødvendig. Vi har lagt opp en tidsplan og håper på å være ferdig klokken 05.00, men vi har satt oss en buffer til klokken 06.00, sier Snilsberg.

Natta etterpå skal de teste utstyret i Haakon VII gate i Trondheim.

- Der trenger vi ikke like lang tid. Og jeg er usikker på om vi behøver å stenge hele veien, sier Snilsberg.

Stengte tunneler på E6 og E39

Flere tunneler skal vaskes de neste dagene og blir derfor stengt om natta:

E6:

Grillstadtunnelen mellom blir stengt mellom klokken 22.00 og 06.00 på grunn av vedlikehold, opplyser Statens vegvesen. Det gjelder mandag til torsdag. Omkjøring er skiltet.

E39:

Storsandtunnelen på strekningen mellom Halsa og Klett blir stengt mellom klokken 22.00 og 06.00. Den holder kun stengt natt til tirsdag.