Hist-rektor skal styre NTNU-fusjonen

Rektor Helge Klungland ved dagens Hist blir trolig prorektor for fusjon i det nye sammenslåtte NTNU.

Hist-rektor Helge Klungland blir trolig prorektor for fusjon i det sammenslåtte NTNU. 

Saken oppdateres.

Rektor Gunnar Bovim er i gang med å legge lederkabalen i det nye NTNU etter sammenslåingen med Hist, Høgskolen i Gjøvik og Ålesund skriver både Universitetsavisa og Khrono. Klungland bekrefter at det nå ser ut til at han blir prorektor for fusjon.

Skal få til felles campus

– Det er en interessant jobb i toppledelsen i det nye universitetet, sier han til adressa.no.

– Jeg jobber allerede i dag mye med fusjon. Viktige arbeidsoppgaver blir å integrere de administrative systemene, men jeg er enda mer opptatt av den faglige integrasjonen og den fysiske integrasjonen til en felles framtidig campus i Trondheim.

Han regner med at det vil ta 10 til 15 år før Trondheim har felles universitetscampus på Gløshaugen, Øya og Kalvskinnet. Som rektor ved Hist er Klungland i dag ansvarlig for store byggeprosjekt på Øya til ingeniør- og lærerutdanningene. Klungland slår fast at nybgget på Kalvskinnet ikke skal huse ingeniørstudenter i alle år framover.

– Dette er generelle areal som kan ha et brett bruksområde. Målet er at alle teknologimiljøene skal samlokaliseres på Gløshaugen. Lærerutdanningen til Hist skal samlokaliseres med lektorutdanningen ved NTNU.

Ansatt på åremål

Mens Klungland skal styre fusjonsprosessen fra rektorkontoret på Gløshaugen, blir rektorene i Ålesund og Gjøvik ledere på hvert sitt studiested. Klungland er ansatt på åremål som går ut to år etter fusjonen.

LES OGSÅ: Ti ting du bør vite om sammenslåing av universiteter og høyskoler

Bovim fortsetter etter alt å dømme som rektor også for det fusjonerte universitetet med høyskolene i Sør-Trøndelag, Ålesund og Gjøvik.

NTNU-ledelsen fortsetter

Ifølge NTNUs egne nettsider fortsetter dagens Bovim og resten av rektoratet, organisasjonsdirektør og økonomi- og eiendomsdirektør ved NTNU trolig i sine stillinger i det fusjonerte universitetet i 2016. Ledere ved høyskolene som mister sine stillinger ved årsskiftet vil innen 1. juli i år få tilbud om andre jobber i den nye organisasjonen.

På forsiden nå