Høgskolen i Sør-Trøndelag endrer åpningstidene på alle sine campuser. Åpningssidene som tidligere var 06.00 til 23.00 er nå endret til 07.00 til 23.00.

- Studentene er utrolig skuffet over denne avgjørelsen. Nok en gang går vi en eksamensperiode i møte uten tilstrekkelig plass for alle som ønsker å lese på skolen, sier Mads Weidemann, som studerer økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen i Trondheim (HiST).

Weidemann mener avgjørelsen reduserer tilbudet til studentene ytterligere, og at studentene er skuffet over hvordan de blir behandlet.

- Er det ikke godt nok at vi er Norges billigste studenter fra før av, spør Weidemann.

Les også: Her står studentene i kø for leseplass

Signaleffekt

For Weidemann handler det først og fremst om hvilken signaleffekt ledelsen sender. Han mener ledelsen heller bør tenke på hvordan de skal skape et best mulig læringsmiljø og ikke hvordan de skal spare mest mulig penger.

- HiST bør legge til rette for at studenter som ønsker å studere skal ha muligheten til det. Det er utelukkende positivt at vi reagerer på denne endringen, for det viser hvor viktig studiene er for oss, sier Weidemann.

Les også: Ti ting du bør vite om sammenslåing av universiteter og høyskoler

Frustrasjon og dårlig studentmiljø

Etter Adresseavisen sin sak i fjor om at studentene sto i kø for å få leseplass, åpnet skolen den tomme femteetasjen slik at studentene kunne lese der.

- Den har nå blitt stengt etter at debatten stillet. Mange har den siste tiden kommet klokken seks for å sikre seg plass. At skolen reduserer tilbudet og ikke gjør noe for å bedre kapasitetsproblemene her på Handelskolen skaper frustrasjon og dårlig studentmiljø. Den praktiske effekten er at det blir færre timer å spe studentene over og med det vil plassmangelen føles enda større, sier Weidemann.

Møte med studentene

Grunnen til at det nå har kommet endringer i åpningstidene for alle campuser på HiSt er at høyskolen ikke har avtale med vektere før klokken 07.00. Det vil derfor være brudd på HMS-reglementet å ha åpent.

- Årsaken er at vi skal ivareta studentene. Det handler om studentene sin sikkerhet. Ved særskilte tilfeller, kan det søkes om å oppholde seg lengre på campus. Da må vaktselskap og drift ha godkjent dette,  sier Christian Brødreskift, campusdirektør.

Brødreskift jobber nå med saken, og det blir et møte med Høgskolen i Trøndelag torsdag.

- Vi håper med god kapasitet og samtale med studentene at vi kan komme til en god løsning, sier Brødreskift.

Brødreskift forteller at det er satt ut ekstra møbler på Handelshøyskolen i Trondheim, samt at de ser på mulighetene for å åpne en ekstra lesesal i 5.etasje.

Weidemann synes det er bra at det blir et møte, og håper at de kommer frem til en løsning som er bra for studentene.