Tormod og Monki er sammen igjen

- Vi kommer til å savne ham, sier de ansatte ved Tempe VVS.

Monki sammen med eieren Tormod.  Foto: Tempe VVS

Saken oppdateres.

Lørdag formiddag dro familien Åm til Tempe VVS i Trondheim for å gjøre noen baderomsinnkjøp. To år gamle Matilde, fem år gamle Tormod og apekatten Monki var med.

Da de var inne i butikken, lot Tormod lillesøster passe på kosedyret sitt. Men en badebutikk kan være veldig distraherende, og da familien forlot butikken lå både apekatten Monki og Tormods drikkeflaske igjen.

- Underlig opplevelse

De ansatte på Tempe VVS syntes synd på både apekatten og dens eier, og la ut en etterlysning på Facebook i håp om en gjenforening. Dette snappet adressa.no opp.

- Det var en underlig opplevelse å finne sine gjenglemte saker på adressa.no. Man får en følelse av at man bor i en veldig liten by, sier pappa Trond Åm, som for øvrig er leder i Sør-Trøndelag Venstre.

Han lot seg uansett imponere over at de ansatte ved Tempe VVS hadde lagt merke til bilen deres, og at de kunne se at den var fem-seks år gammel.

- Det stemmer nok det. Men jeg er tre centimeter høyere enn de beskrev meg i etterlysningen, sier den 183 centimeter høye mannen.

Følg Adresseavisen på Twitter

- Vil savne ham

Lars Erik Røe Magnussen ved Tempe VVS forsikrer at Monki har fått godt stell mens han har vært i badebutikken. De ansatte har flyttet ham rundt omkring i butikken, slik at kosedyret har kunnet se seg litt rundt.

- Den har fått et bad av sjefen, Svein Asbjørnsen, til og med. Ungene er jo veldig glade i badekar, bobler og vann, så det tenkte vi Monki kom til å like også. Vi rørleggere er jo ikke vant til slikt finbesøk, og vi kommer definitivt til å savne ham, sier Røe Magnussen.

Etter noen dager sammen med Monki har de ansatte kjent på ønsket om en egen maskot.

- Vi er misunnelige på brannvesenets «Bjørnis». Vi har derfor klaget til ledelsen, og bedt om en «K.Lund-bamse». Vi ser for oss at det kunne vært trivelig.

Følg Adresseavisen på Instagram

Økt omsetning

Mens letingen etter Monkis eiere pågikk, var det stor pågang på Facebook-siden til badebutikken. Lokalet har også vært godt besøkt de siste dagene.

- Har Monki hatt en innvirkning på omsetningen?

- Det har vært en del pågang denne uka, ja. Vi har ikke hatt slike baktanker, men litt ekstra omsetning ser vi på som finnerlønna, ler Røe Magnussen.

Barneaksjon

Monki er en kjent apekatt for mange barnehage- og skolebarn. Apekatten er nemlig en ambassadør for årets barneaksjon fra FORUT. Organisasjonen lager hvert år et pedagogisk opplegg om hvordan barn i andre land lever i forhold til hvordan vi i Norge lever. Monki reiste til Nepal i år for å fortelle barna her hjemme om hvordan livet er der. Under aksjonen fikk hvert barnehagebarn med seg apekatten hjem for én dag.

Da aksjonen var over, kunne foreldrene kjøpe Monki til barna sine til inntekt for FORUT. Slik havnet den hjemme hos familien Åm.

- Vi var innom badebutikken med både sønn og datter i går. Det ble et gledelig gjensyn. Vi setter stor pris på den måten de ansatte har håndtert saken på. De har vært like opptatt av apekattens ve og vel som barnas, ler Åm.

Han kan også opplyse om at Monki lå trygt og godt i senga til Tormod i natt, etter et par late feriedager i badebutikken.

Butikkarbeider Tor Inge Rokstad med apen og drikkeflasken.  
        
            (Foto: tempe vvs)

Butikkarbeider Tor Inge Rokstad med apen og drikkeflasken.   Foto: tempe vvs

På forsiden nå